Μολονότι προηγήθηκε ο Αστέρας Τρίπολης στον αγώνα του με την Σπάρτα Πράγας στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για τους ομίλους του Εuropa League δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ το προβάδισμα κι έτσι αρκέστηκε στην ισοπαλία 1-1.

Οι Αρκάδες με το… καλημέρα (2΄) πέτυχαν γκολ με σκόρερ τον Μάσα, ωστόσο οι Τσέχοι, που είχαν δύο ακυρωθέντα τέρματα, ισοφάρισαν στο 56′ με τον Λάφατα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δοκάρι είχαν τόσο ο Αστέρας όσο και το συγκρότημα του Σκάζνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη φάση που δημιούργησε.  Στο 2ο λεπτό ο Μπερτόλιο με εξαιρετική μεταβίβαση βρήκε τον Μάσα κι αυτός με ωραίο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Μπίτσικ στο τετ α τετ και να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Στάικου συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και στο 12’ ο Γιάννου έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Ο Ελληνας επιθετικός βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μπίτσικ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον τερματοφύλακα της Σπάρτα.

Τρία λεπτά αργότερα οι Τσέχοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Χουζμπάουερ να κάνει το σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, βλέποντας την μπάλα να βρίσκει στα σώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι είχε πολύ ωραίο ρυθμό και η Σπάρτα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπαθούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 24’ οι Τσέχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Υστερα από κόρνερ του Ντότσκαλ, ο Φρίντεκ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Κοζίτσκι και πέρασε άουτ.

Η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία ήταν στο 44’ ο Λαφάτα βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ όμως ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός της Σπάρτα ήταν σε θέση οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε τίποτα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ του Αστέρα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο και ο Αστέρας Τρίπολης έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Στο 48’ ο Μάσα βγαίνει τετ α τετ με τον Μπίτσικ, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Φούντας βγήκε στην αντεπίθεση θέλησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Σπάρτα, αλλά η εξαιρετική του έμπνευση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 56΄ η Σπάρτα στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ευτύχισε να ισοφαρίσει! Υστερα από μία κόντρα ο Λάφατα ευνοήθηκε και βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας του Κοζίτσκι κι ανενόχλητος έκανε το 1-1.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες κι από αυτές καμία δεν ήταν αξιοσημείωτη. Στο 86’ ο Γιάννου μέσα από την περιοχή δεν καταφέρνει να σημαδέψει σωστά και να χάσει μία σημαντική ευκαιρία

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Σπάρτα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής της συνάντησης Στραχόνια, έδωσε φάουλ του Κρέιτσι πάνω στον Κοζίτσκι κι έτσι διατηρήθηκε το 1-1 μέχρι το τέλος.

Κίτρινες: Εντερσον, Μάσα, Ιγκλέσιας / Γίρατσεκ, Κόστα

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λουί, Γκοϊάν, Αλόκο, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Έντερσον (77’ Χαμντανί), Φούντας (64’ λ.τ. Δημούτσος), Μάσα, Μπερτόλιο (71’ Φερνάντες), Γιάννου

Σπάρτα Πράγας (Ζντένεκ Σκάζνι): Mπίτσικ, Χιμπς, Κόστα, Χόλεκ, Φρίντεκ, Γίρατσεκ (83’ Μάρατσεκ), Χουζμπάουερ (64’ Φατάι), Ματεγιόφσκι, Κρέιτσι, Ντότσκαλ, Λάφατα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης