Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ντόρτμουντ είναι οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στην ημιτελικά φάση του Champions League. Η «βασίλισσα» έχασε 3-2 στην Τουρκία από τη Γαλατασαράι, όμως προκρίθηκε καθώς είχε επικρατήσει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με 3-0.

Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι η Ντόρτμουντ κέρδισε 3-2 τη Μάλαγα σκοράροντας δύο φορές στις καθυστερήσεις του αγώνα!

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Γαλατασαράι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ κέρδισε 3-2 τη Ρεάλ, όμως έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 8΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο και έβαλε οριστικό τέλος στην υπόθεση-πρόκριση, όμως ο Εμπουέ με κεραυνό στο 57΄ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 71΄ ο Σνάιντερ μετά από ασίστ του Αλτιντόπ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ στο επόμενο λεπτό από γύρισμα του Ολλανδού, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με εκπληκτικό τακουνάκι «έγραψε» το 3-1. Ο Ρονάλντο στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και πλέον είναι πρώτος σκόρερ του φετινού Champions League με 11 γκολ, ενώ με 49 συνολικά ξεπέρασε τον Αντρέι Σεβτσένκο στην 5η θέση στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αντροπή και πρόκριση για την Ντόρτμουντ!

Οι Γερμανοί δεν τα παρατούν ποτέ! Αυτό απέδειξε απόψε η Ντόρτμουντ, η οποία βρέθηκε να χάνει 1-0 και 2-1 από τη Μάλαγα, όμως με δύο γκολ στις καθυστερήσεις πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League.

Μόλις στο 25’ ο Χοακίν άνοιξε το σκορ για τους Ισπανούς, ενώ για τη Ντόρτμουντ στο 40’ ισοφάρισε ο Λεβαντόφσκι. Στο 82’ ο Ελισέου πέτυχε το 2-1 για τη Μάλαγα και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να πιστεύει πως προκρίθηκε! Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόις ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαντάνα διαμόρφωσε το 3-2, το οποίο σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα έδωσε την πρόκριση στους Γερμανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι το γκολ που χάρισε στην Ντόρτμουντ την πρόκριση σημειώθηκε από θέση οφσάιντ!


Γαλατασαράι – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (Nova 1)

Γκολ: 57′ Εμπουέ, 71′ Σνάιντερ, 72′ Ντρογκμπά – 8′, 90’+2′ Ρονάλντο

Κίτρινες κάρτες:
Σνάιντερ, Εμπουέ – Αρμπελόα

Κόκκινες κάρτες:
90′ Αρμπελόα

Γαλατάσαραϊ:
Μουσλέρα, Εμπουέ (80΄ Ελμάντερ), Καγιά, Ζαν, Ριέρα, Σνάιντερ, Φελίπε Μέλο, Σελτζούκ, Αλτιντόπ (46΄ Αμραμπάτ), Ουμούτ Μπουλούτ (63΄ Σάμπρι), Ντρογκμπά.

Ρεάλ Μαδρίτης:
Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν (31΄λ.τρ. Αρμπελόα), Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Κεντίρα, Ντι Μαρία, Οζίλ (81΄ Αλμπιόλ), Μόντριτς, Ρονάλντο, Ιγκουαϊν (73΄ Μπενζεμά).


Ντόρτμουντ – Μάλαγα 3-2 (Nova 2)


Γκολ:
40′ Λεβαντόφσκι, 90’+1′ Ρόις, 90’+2′ Σαντάνα – 25′ Χοακίν, 82′ Ελισέου

Κίτρινες κάρτες: Μπέντερ, Σμέλτσερ – Γκόμεζ, Τουλαλάν

Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ (72΄ Σαχίν), Γκιουντογκάν (86΄ Χούμελς), Μπλαστσικόφσκι (72΄ Σίμπερ), Ρόις, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.

Μάλαγα:
Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ντεμικέλις, Σάντσεθ, Αντούνες, Τουλαλάν, Καμάτσο, Χοακίν (87΄ Πορτίγιο), Ντούντα (74΄ Ελισέου), Ίσκο, Μπαπτίστα (83΄ Σάντα Κρουζ).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης