Παλικαρίσια εκτός έδρας νίκη πέτυχε την Κυριακή ο Εργοτέλης στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από 10 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Ηρακλείου, στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της, αν και αγωνιζόταν με εννέα παίκτες από το 74ο λεπτό, επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου, χάρη σε γκολ του Διαμαντάκου στο 86΄και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο, όπου οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ο Πανιώνιος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 17ο λεπτό βρέθηκε κοντά στο γκολ, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Λάζνικ, ο Παντίδος αμαρκάριστος μπροστά από την αντίπαλη εστία αιφνιδιάστηκε και δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η «απάντηση» του Εργοτέλη πάντως δεν άργησε να έρθει. Στο 22ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Κούμπικ από αριστερά ο Λαμπρόπουλος «έστρωσε» άθελά του την μπάλα στον Διαμαντάκο, ο οποίος σούταρε, με την μπάλα όμως να αποκρούεται πριν περάσει τη γραμμή.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 43΄, με τον Κολοβό να σεντράρει αλλά τον Αραβίδη να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση, φάση που επαναλήφθηκε στο 57΄ με τον ίδιο παίκτη, στη σέντρα του Γιάννου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο 20λεπτο του β΄ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκε κάποια αξιόλογη φάση, ενώ στο 67΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μεχία αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα πράγματα πάντως έγιναν χειρότερα για την ομάδα του Ουζουνίδη, που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο με εννέα παίκτες στο 74΄, όταν την άγουσα προς τα αποδυτήρια πήρε και ο Ρέντζας, που είδε δύο κάρτες σε 14 λεπτά από τον Κύζα.

Ο Εργοτέλης στη συνέχεια οπισθοχώρησε για να διαφυλάξει την ισοπαλία, αλλά στο 86΄ ο Διαμαντάκος «πάγωσε» την ούτως ή άλλως κρύα Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός επιθετικός σε αντεπίθεση βρήκε… δίχτυα και έδωσε ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του, που πάντως ήταν τυχερή καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αραβίδης «σημάδεψε» το δοκάρι.

Κίτρινες: Κούρντι, Λαμπρόπουλος – Μεχία, Διαμαντάκος, Κούμπικ, Ρέντζας

Κόκκινες: 67΄ Μεχία (2η κίτρινη), 74΄ Ρέντζας (2η κίτρινη)

Πανιώνιος (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός (87΄ Παναγιωτούδης), Παντίδος, Κουλουχέρης (76΄ Ντούνης), Λάζνικ, Αραβίδης, Γιάννου

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Πίτσος, Σαρρής, Καρντόσο, Ιμπραΐμ, Ρέντζας, Μεχία, Μπαντιμπαγκά (76΄ Κοζορώνης), Κούμπικ (70΄ Γιοβάνοβιτς), Χαντί, Διαμαντάκος (90΄+ Μπουχαλάκης)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης