Με σύμμαχό του το μομέντουμ και την καλή του κατάσταση ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε στην «Fernando Buesa Arena» από την Λαμποράλ, για την δεύτερη αγωνιστική του E’ ομίλου του Τop 16 της Euroleague.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά την φετινή σεζόν που οι «πράσινοι» ταξιδεύουν στη Βιτόρια και η τρίτη που θα αντιμετωπίσουν το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο και στην κανονική σεζόν της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προηγούμενή τους επίσκεψη στην ισπανική πόλη οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη γνώρισαν την ήττα από τους γηπεδούχους οι οποίοι έκαναν ιδανικό πρώτο δεκάλεπτο «εκτελώντας» τον Παναθηναϊκό από τα 6,75μ. Στη συνέχεια αντέδρασαν αλλά δεν μπόρεσαν να «κλέψουν» τη νίκη γνωρίζοντας την ήττα με 79-77.

Απόψε στο «τριφύλλι» ευελπιστούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Οι εμφανίσεις μετά το παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είναι ολοένα και καλύτερες, με πρόσφατη αυτή της πρεμιέρας του Top 16 κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι», που θα παραταχθούν χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, όμως τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα.

Η Λαμποράλ, που έχει αμφίβολο τον σέντερ Λαμόντ Χάμιλτον, στα τελευταία έξι παιχνίδια στην έδρα της μετρά πέντε νίκες, ενώ ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στην φάση των «16» της Euroleague, νικώντας την Ουνικάχα στη Μάλαγα και προέρχεται από σημαντική νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Επιπλέον, θα έχει την στήριξη των φιλάθλων της που αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).

Από εκεί και πέρα οι αριθμοί δείχνουν ότι οριακά καλύτερη είναι η ισπανική η ομάδα η οποία έχει καλύτερο μέσο όρο σε πόντους, σύνολο ριμπάουντ, αμυντικά ριμπάουντ, ποσοστό σε δίποντα, τρίποντα και βολές. Από την άλλη, οι «πράσινοι» υποπίπτουν σε λιγότερα λάθη, είναι καλύτεροι στα επιθετικά ριμπάουντ, στις ασίστ, στα κλεψίματα και στις τάπες.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής

Ε’ Όμιλος

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μπαρτσελόνα 73-76
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 81-51
Αναντολού Εφές-Ουνικάχα Μάλαγα (20:00, 10/1)
Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός (21:30, 10/1)

Στ’ Όμιλος

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λοκομοτίβ Κουμπάν 85-75
Μπάγερν Μονάχου-Παρτιζάν 71-65
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζαλγκίρις Κάουνας (18:00, 10/1)
Ρεάλ Μαδρίτης-Γαλατάσαραϊ (21:45, 10/1)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης