Την «ακύρωση» της εκλογής του Σπ. Καπράλου στην προεδρία της ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής ζητούν με προσφυγή τους στο συμβούλιο Επικρατείας δέκα τρεις εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών μεταξύ των οποίων και ο αντιπαλός του στις εκλογές Ισίδωρος Κούβελος. Με την προσφυγή ζητείται από το Συμβούλιο της Επικρατείας να εκδόσει προσωρινή διαταγή, αλλά και να αναστείλλει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Μεταξύ των 13 που έχουν προσφύγει είναι και οι Γεώργιος Βασιλακόπουλος, Ιωάννης Σγουρός, Πέτρος Συναδινός.Οι 13 υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε το καταστατικό της ΕΟΕ, η σύγκλιση της Ολομέλειας είναι παράνομη και οι αποφάσεις της παράνομες και αυθαίρετες. Βασικό σημείο είναι κατα τους προσφεύγοντες το γεγονός ότι λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελα σε νοσοκομείο, πάρθηκε η απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές στις 6 φεβρουαρίου και να οριστεί στο μέλλον άλλη νέα ημερομηνία. Για το σκοπό αυτό στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα που ανέφεραν ότι οι αρχαιρεσίες αναβάλλονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, παρ΄ όλα αυτά, 13 από τους 27 εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα, χωρίς να έχουν συγκληθεί από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Χαράλαμπο Νικολάου. Επίσης, υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας και οι καταστατικές αρχές του ΕΟΕ.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούν να ακυρωθεί η έως τώρα διαδικασία, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές όλοι οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης