Στον… κάλαθο των αχρήστων πέταξε η Βέροια την ευκαιρία να προσπεράσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στη βαθμολογία, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο ντέρμπι των ουραγών της 27ης αγωνιστικής της Super League.

Η «βασίλισσα του βορρά» προηγήθηκε με τον Μπεν στο 43΄, ωστόσο η «ελαφρά ταξιαρχία» ισοφάρισε στο 63΄ με τον Πετρόπουλο κι έτσι παρέμεινε στην 15η θέση με δύο βαθμούς διαφορά από την ομάδα της Ημαθίας, που είναι προτελευταία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μετά από το πρώτο τέταρτο, στο οποίο δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, ο Πετρόπουλος βρέθηκε στο 16΄ σε θέση βολής μέσα στην περιοχή της Βέροιας, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα άουτ, ενώ η Βέροια «απάντησε» στο 18΄ με το σουτ του Αμαραντίδη, το οποίο μπλόκαρε ο Γκόμες.

Στο 28΄ ο Μπεν σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Απόλλωνα, ενώ ο παίκτης της «βασίλισσας του βορρά» ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 43΄, όταν ο Καλτσάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπεν εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της άμυνας του Απόλλωνα, αφού δεν έδιωξαν οι αμυντικοί, ούτε βγήκε ο Γκόμες για να εξουδετερώσει τον κίνδυνο, και «έγραψε» το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο 47΄ η Βέροια προσπάθησε να απειλήσει με τον Παυλίδη, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Γκόμες, ενώ στο 51΄ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα αποσόβησε και τον κίνδυνο από την εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 59΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Πετρόπουλος προσπάθησε με το στήθος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας, αλλά ο Βέρτζος την έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή. Τελικά η «ελαφρά ταξιαρχία» ισοφάρισε στο 63΄ με τον Πετρόπουλο, ο οποίος έμεινε όρθιος στην περιοχή της Βέροιας, παρά το μαρκάρισμα του Αμαραντίδη και πρόλαβε την έξοδο του Καντιμοίρη, «γράφοντας» με πλασέ το 1-1.

Στο 74΄ ο Απόλλωνας έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Καντιμοίρης έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Πετρόπουλου. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι και ο Απόλλωνας πήρε έναν πολύτιμο βαθμό, ο οποίος τον έβγαλε -έστω και προσωρινά- από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κίτρινες: Καλτσάς, Βέρτζος – Σόντερμπεργκ, Δεληζήσης, Τσοκάνης, Χατζηζήσης

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Σισόκο, Όστοϊτς, Παυλίδης (64΄ Ζεζίνιο), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (73΄ Γκονσάλβες), Καλτσάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσεζ): Γκόμες, Χατζηζήσης, Σόντερμπεργκ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (90΄ Τσιλιγκίρης), Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ (85΄ Παπαζαχαρίας), Λουσέρο, Αμπρόουζ (72΄ Φαρινόλα).

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης