Απολογήθηκε την Πέμπτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Super League για τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο το περασμένο Σάββατο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο νομικός εκπρόσωπος του «τριφυλλιού», Γιάννης Κάρμης ισχυρίστηκε ότι θα είναι άδικη θα είναι οποιαδήποτε ποινή πέρα από πρόστιμο για τους «πράσινους», ενώ επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη, ο οποίος είχε δώσει συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε: «Δεν πρόλαβαν να διαψευστούν οι Κασσάνδρες ότι δεν θα τελειώσει το ντέρμπι και θα υπάρχουν νεκροί και τώρα βγήκαν άλλες Κασσάνδρες που λένε ότι θα τιμωρηθεί η έδρα μας. Τηρουμένων των αναλογιών, όλα κύλησαν ομαλά στο παιχνίδι.

Επικαλούμαι τη δήλωση του κύριου Μώραλη, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος. Έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και την Αστυνομία για την διεξαγωγή του παιχνιδιού, δηλώνοντας ότι οι συνθήκες ήταν καλές. Θεωρώ την έκθεση του παρατηρητή υπερβολική.

Δεν υπάρχει διάταξη που να προβλέπει τιμωρία της έδρας. Οι οργανωμένοι είχαν καλή συμπεριφορά, τηρουμένων των αναλογιών, ενώ δεν υπήρξε είσοδος φιλάθλων και δεν ενοχλήθηκαν καθόλου οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη δήλωση του Πράνιτς ότι θα έχανε το χέρι του αν έπιανε νωρίτερα τη φωτοβολίδα ανέφερε: «Πρώτη φορά την ακούω αυτή τη δήλωση. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνα. Επίσης, δεν προβλέπεται τιμωρία όταν γίνεται κάτι από οπαδούς της ομάδας σε παίκτες της ίδιας ομάδας».

Αναφορικά με τη φωτοβολίδα στη γάμπα του διαιτητή, Μάνταλου είπε: «Πρόκειται για ένα επιφανειακό τραυματισμό. Μια ασήμαντη σωματική βλάβη».

Όταν του επισημάνθηκε ότι από μια φωτοβολίδα χάθηκε μια ζωή πριν κάποια χρόνια στη Λάρισα, απάντησε: «Το όλο συμβάν δεν μπορεί να μας καταδικάσει σε τιμωρία της έδρας. Για να τιμωρηθεί η έδρα μας πρέπει να διακοπεί το παιχνίδι για τουλάχιστον 15 λεπτά ή οριστικά ή να υπάρξει σοβαρή σωματική βλάβη. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην απόφασή σας. Μην πουν ότι μας τιμωρήσατε την έδρα, έτσι για να την τιμωρήσετε».

Ο Βούτσικας (υπεύθυνος ασφαλείας), είπε: «Έγινε έλεγχος από την Αστυνομία στις εξέδρες, στις τουαλέτες, παντού. Μέχρι και σκυλιά υπήρχαν. Μέχρι και ο πρόεδρός μας πέρασε από σωματικό έλεγχο. Άρα η ευθύνη είναι αποκλειστικά της αστυνομίας».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης