Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη… φωτιά το Σάββατο στο Παγκρήτιο απέναντι στον μαχητικό Εργοτέλη, ωστόσο δεν… κάηκε, καθώς με γκολ του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις επικράτησε με 3-2, επιστρέφοντας στις νίκες στη Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ μετά τα γκολ των Γιουσούφ (43′) και Χαντί (55′), απάντησαν ισάριθμες φορές με τον Μήτρογλου (44’΄) και Ντομίνγκες (πεν. 67′), ενώ πήραν το πολύτιμο τρίποντο στο 90′ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του «πιστολέρο», ο οποίος είχε και δοκάρι στην αρχή του ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό, όταν η μπάλα, μετά το σουτ του Μήτρογλου τράνταξε το δοκάρι του Τσέρνι, αφού είχαν προηγηθεί δύο καλές στιγμές για την ομάδα του Δερμιτζάκη με τα σουτ των Χαλκιαδάκη (7′) και Χαντί (9′).

Η ομάδα του Μίτσελ έδειχνε ευάλωτη αμυντικά, έκανε εύκολα λάθη κι έτσι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έδειξαν από το ξεκίνημα ότι δεν σκοπεύουν να αρκεστούν σε παθητικό ρόλο στο ματς, άρχισαν να πολιορκούν ακόμη περισσότερο την εστία του Ρομπέρτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός γκολκίπερ στο 29′ απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Γιουσούφ, ενώ επτά λεπτά αργότερα νέο σουτ του ίδιου παίκτη  πέρασε μόλις άουτ. Η τρίτη προσπάθεια πάντως του Γιουσούφ για να ανοίξει το σκορ αποδείχθηκε… φαρμακερή για τους Πειραιώτες, καθώς στο 43ο λεπτό ο άσος του Εργοτέλη, αφού ξέφυγε από τον Μαζουάκου πλάσαρε εύστοχα τον Ισπανό τερματοφύλακα, κάνοντας το 1-0.

Πάντως πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το γκολ των Ηρακλειωτών ήρθε η απάντηση από τον Ολυμπιακό, διά… ποδός Μήτρογλου. Ο διεθνής στράικερ στο 45ο λεπτό μετά το γύρισμα Μαζουάκου από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1, που ήταν και το σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο Εργοτέλης έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο β’ ημίχρονο, καταφέρνοντας στο 55′ να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με διαγώνιο σουτ του Χαντί. Στο 66′ ο Παυλίδης νικήθηκε από τον Ρομπέρτο, αποτυγχάνοντας να κάνει το 3-1, ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση (67′), ο Γκαζαριάν βρέθηκε στο έδαφος από τάκλιν του Πίτσου, και ο διαιτητής διέταξε η μπάλα να στηθεί στην άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ντομίνγκες, ο οποίος νίκησε από τα 11 βήματα τον Τσέρνι και έκανε το 2-2. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από τη νέα ισοφάριση του Ολυμπιακού και, «χτυπώντας» στις αντεπιθέσεις, έψαξαν με αξιώσεις ένα τρίτο γκολ, ωστόσο είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω στον Ρομπέρτο, ο οποίος με σωτήριες επεμβάσεις δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν το 3-2.

Με το παιχνίδι να έχει φτάσει στο 90ο λεπτό άπαντες πίστευαν ότι το ματς όδευε προς την ισοπαλία, ωστόσο ο Κώστας Μήτρογλου είχε διαφορετική άποψη. Ο διεθνής στράικερ σε μια φάση διαρκείας με απανωτά σουτ, βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Τσέρνι, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, μακριά από το «Καραϊσκακη».

Εργοτέλης- Ολυμπιακός 2-3

Γκολ: 43′ Γιουσούφ (Εργοτέλης), 44′ Μήτρογλου (Ολυμπιακός), 55′ Χαντί (Εργοτέλης), 67′ πεν. Nτομίνγκες (Ολυμπιακος) 90′ Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Kίτρινες:
Χαντί, Πίτσος, Κοζορώνης – Μποτία

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μεγί (46′ Σαϊνατί), Γιοβάνοβιτς, Πίτσος, Κοζορώνης, Χαντί (78′ Μπογκντάνοφ), Γκεντσογλου, Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης (82′ Λεονάρντο), Παμλίδης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (72′ Διαμαντάκος), Μαζουάκου, Αυλωνίτης (64′ Φορτούνης), Μποτία, Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες, Φουστέρ (58′ Γκαζαριάν), Μήτρογλου.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης