Το «Καστελάο» της Φορταλέζα – που εγκαινιάστηκε χθες – στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας είναι το πρώτο γήπεδο από αυτά που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ.

Το γήπεδο χωρητικότητας 67.000 θεατών, μαζί με το «Μινεϊράο» στο Μπέλο Οριζόντε – που θα είναι ετοιμοπαράδοτο στις 21 του μήνα – είναι τα πρώτα γήπεδα που εγκαινιάζονται για λογαριασμό του Μουντιάλ της Βραζιλίας, εν μέσω πολλών καθυστερήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Βάνα Ρουσέφ ασφαλώς, δεν έχασε την ευκαιρία και συνέδεσε τα εγκαίνια, με την επιτυχία της Κορίνθιανς που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κόντρα στην Τσέλσι. «Η Βραζιλία είναι ικανή να κερδίζει στα γήπεδα, αλλά να δημιουργεί και στάδια σαν αυτό». Από την πλευρά του ο Ζεπ Μπλάτερ τόνισε πως «αυτή είναι μια σημαντική μέρα για μας στην ΦΙΦΑ, που σηματοδοτεί την εκκίνηση για δύο σημαντικά γεγονότα, το Confederations Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Το «Καστελάο» θα φιλοξενήσει έξι αγώνες στο Μουντιάλ, τέσσερις του πρώτου γύρου (σ.σ: συμπεριλαμβανομένου ενός της οικοδέσποινας Βραζιλίας), ένα ματς του δευτέρου γύρου και έναν προημιτελικό.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης