Ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναιτωλικό με 2-1, μέσα στην «Τούμπα» ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα και τόνισε ότι «Έτσι ήθελε η Παναγιά να γίνει».

«Ήταν πολύ άσχημο αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Είπαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι σαν να ήταν το τελευταίο. Μπήκαμε πολύ νωθρά, δεν βάλαμε τα πόδια μας. Δεχθήκαμε κι ένα γκολ που αποσυντόνισε και την ομάδα. Σήμερα είναι μία κακή μέρα για όλους. Δεν πήγε τίποτα σωστά, ακόμη κι όταν η ομάδα ισοφάρισε όλες οι κόντρες πήγαν σε βάρος μας. Έτσι ήθελε η Παναγιά να γίνει. Και για όλα φταίω εγώ και η ευθύνη είναι καθαρά δική μου. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και περισσότερο έχω εμπιστοσύνη στην Παναγιά. Θα μας το δώσει. Δεν το βάζουμε κάτω. Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Είναι σημαντικό το πως χάνεις ένα παιχνίδι και πως πάει η ροή ενός αγώνα. Όλα ήταν άσχημα. Ήμασταν κακοί. Μας κάνουν τρεις φάσεις από αράουτ. Πρέπει να δείτε πως ξεκινούν οι φάσεις. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Είναι γιατί ο άλλος είναι σε καλύτερη θέση και δεν του δίνει την μπάλα. Είναι πολλά πράγματα που δεν πήγαν καλά. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, δεν θα κατηγορήσω τα παιδιά. Αν συνεχίζαμε και στο δεύτερο ημίχρονο να είμαστε άσχημοι θα λέγαμε ότι κάτι άλλο έφταιγε, αλλά στο δεύτερο ήταν καλύτερη η εικόνα. Όταν είναι καλή βεβαίως η ομάδα κερδίζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη διαφορά με τον Ολυμπιακό στην μάχη του τίτλου, είπε: «Έχω εμπιστοσύνη στην Παναγιά και στα παιδιά. Και ο Ολυμπιακός, ενώ ήμασταν πέντε πόντους μπροστά μας πέρασε. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο. Εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα και όχι για τα εύκολα. Το σχέδιο είναι άλλο από Πάνω. Το τι θα κάνει θα φανεί στο δρόμο. Πιστεύω ότι τον Μάιο θα είμαστε καλά».

Αναφορικά με τον Μακ, τόνισε: «Ο Μακ είχε έναν τραυματισμό στη διάρκεια της εβδομάδας, και επειδή το γήπεδο ήταν βαρύ φοβήθηκα να τον ξεκινήσω. Δεν είναι το πρόβλημα ο Μακ. Όταν δέχεσαι το γκολ στην εκπνοή, δεν έχει καμία σχέση για το ποιος μπήκε και ποιος βγήκε. Γιατί πριν έχουμε δύο φάσεις για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Είναι που θα πάει η μπάλα».

Για την διαιτησία ανέφερε: «Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό. Ούτε να περιμένουμε κάτι άλλο. Πιστεύω ότι μέχρι τέλους θα αντέξουμε. Είμαι υποχρεωμένος να δω το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας και αυτό κάνω από την πρώτη μέρα που ήρθα. Κάπου χάνομαι κι εγώ εκεί. Η προετοιμασία στα περισσότερα παιχνίδια είναι καλή όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτή. Κι αν εμείς σε μία μέρα που δεν μας πάει η κατάσταση, όπως έγινε σήμερα, δεν μπορούμε να αντιδράσουμε θετικά και σε αυτό τότε γίνεται πολύ χειρότερο το πράγμα για μας. Σε αυτό το κομμάτι εγώ φταίω, γιατί εγώ είμαι υπεύθυνος για την αντιμετώπιση όλων αυτών. Η δουλειά μας είναι περίπλοκη. Καλά θα ήταν να μην υπάρχουν τέτοια πράγματα. Έχω να δω φάουλ από τον Οκτώβριο μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε χτυπήσει φάουλ από τα 20 μέτρα. Το γνωρίζω αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αντεπεξέλθουμε. Γνωρίζω για τις κάρτες. Στους τελευταίους που θα κάνω κριτική είναι οι δημοσιογράφοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους Νομπόα και Ρικάρντο Κόστα, δήλωσε: «Ο Νομπόα δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος, αλλά είναι πιο μπροστά. Χρειάζεται χρόνο για να καταλάβει τι γίνεται εδώ. Δεν είναι εύκολες οι μεταγραφές του Γενάρη. Στα χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ καμία μεταγραφή αυτή την εποχή δεν βοήθησε σύμφωνα με την αξία της εκτός από περιπτώσεις, όπως ο Φρατζέσκος και ο Μαραγκός, δύο παιδιά που ήταν στο πρωτάθλημα και γνώριζαν. Μπορεί να βρείτε και κάποιον άλλον, αλλά είναι μετρημένοι. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο, δεν μπορείς να περιμένεις να κάνουν θαύματα. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές, δεν το συζητά κανείς».

Τέλος ρωτήθηκε για το αριστερό άκρο της άμυνας: «Θα το λύσουμε εκ των έσω. Για τον Ποζατζίδη είχαμε μία πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου, που ήθελε αριστερό μπακ. Του το είπαμε για να μας πει τι θέλει να κάνει. Την επόμενη μέρα ζήτησε να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης