Την αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το EURO 2012 ανακοίνωσε σήμερα ο Ρόι Χότζσον, ο οποίος άφησε εκτός των επιλογών του τον Ρίο Φέρντιναντ.

Ο 33χρονος σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα είναι στην 23μελη αποστολή των «τριών λιονταριών» για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ενώ αντίθετα ο συμπαίκτης του στους «κόκκινους διαβόλους», Γουέιν Ρούνεϊ κλήθηκε από τον Χότζσον, μολονότι θα χάσει τις πρώτες δύο αγωνιστικές της φάσης των ομίλων, λόγω τιμωρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο παίκτες κλήθηκαν για πρώτη φορά στην Eθνική ανδρών της Αγγλίας και αυτοί είναι ο τερματοφύλακας της Νόριτς, Τζον Ράντι, και ο μέσος της Άρσεναλ, Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν.

Στο μεταξύ, ο Άντι Κάρολ της Λίβερπουλ επελέγη στην τετράδα των επιθετικών, την οποία συγκροτούν ακόμη οι Γουέιν Ρούνι, Ντάνι Γουέλμπεκ και Τζερμέιν Ντεφόε.

Οι πέντε… εφεδρικοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ ο τεχνικός των «τριών λιονταριών» ανακοίνωσε και μία λίστα με πέντε παίκτες, οι οποίοι θα κληθούν στην αποστολή, εφόσον παραστεί ανάγκη. Αυτοί είναι οι Τζακ Μπάτλαντ (Μπέρμιγχαμ), Φιλ Τζαγκιέλκα (Έβερτον), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Άνταμ Τζόνσον (Μάντσεστερ Σίτι) και Ντάνιελ Στάριτζ (Τσέλσι).

Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει της 11 Ιουνίου τη Γαλλία στο Ντόνετσκ, τη Σουηδία στο Κίεβο της 15 του μήνα, ενώ ολοκληρώνει της υποχρεώσεις της στον Δ΄ όμιλο απέναντι στη (συνδιοργανώτρια) Ουκρανία της 19 Ιουνίου στο Ντόνετσκ.

Η αποστολή της εθνικής Αγγλίας:

Τερματοφύλακες: Τζο Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Ρόμπερτ Γκριν (Γουέστ Χαμ), Τζον Ράντι (Νόριτς)

Αμυντικοί: Άσλεϊ Κόουλ (Τσέλσι), Τζον Τέρι (Τσέλσι), Γκλεν Τζόνσον (Λίβερπουλ), Φιλ Τζόουνς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λέιτον Μπέινς (Έβερτον), Τζολίον Λέσκοτ (Μάντστεστερ Σίτι), Γκάρι Κέιχιλ (Τσέλσι)

Μέσοι: Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι), Σκοτ Πάρκερ (Τότεναμ), Γκάρεθ Μπάρι (Μάντστεστερ Σίτι), Τζέιμς Μίλνερ (Μάντσεστερ Σίτι), Στιούαρτ Ντάουνινγκ (Λίβερπουλ), Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ), Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (Άρσεναλ), Άσλεϊ Γιανγκ (Μάντεστερ Γιουνάιτεντ)

Επιθετικοί: Γουέιν Ρούνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντάνι Γουέλμπεκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Άντι Κάρολ (Λίβερπουλ), Τζερμέιν Ντεφόε (Τότεναμ).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης