Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις κατέκτησε το βραβείο για τον κορυφαίο «ανερχόμενο αστέρα» (“Rising Star”) της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 στο EuroCup.

Ο 19χρονος Λετονός έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με τη Σεβίλλη, την οποία οδήγησε στους «32» της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να αποσπάσει το βραβείο που έχει θεσπιστεί για τον πλέον ξεχωριστό παίκτη του EuroCup, ο οποίος ήταν μικρότερος από 22 ετών την 1η Ιουλίου πριν την έναρξη της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι ήταν αναπληρωματικός σε όλα τα παιχνίδια, στα οποία αγωνίστηκε -εκτός από τρία- και ο μέσος όρος συμμετοχής του ήταν μικρότερος από 21 λεπτά, ο ύψους 2.12μ. άσος, ο οποίος θα γίνει 20 ετών τον Αύγουστο, ήταν πρώτος σκόρερ της Σεβίλλης (186 πόντοι σε 16 παιχνίδια, ήτοι 11,6 μέσο όρο), ενώ ήταν κορυφαίος της ομάδας του και στο σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης (index) με 13,1.

Επίσης είχε 4,1 ριμπάουντ μέσο όρο, ήταν ο κορυφαίος μπλοκέρ της Σεβίλης με 1,2 κοψίματα, ενώ είχε ποσοστό ευστοχίας 45,9% στα τρίποντα.

Το βραβείο του κορυφαίου «ανερχόμενου αστέρα» στο EuroCup έχουν κατακτήσει επίσης οι Βίκτορ Κλαβέρ (Βαλένθια), Μίλαν Μάτσβαν (Χέμοφαρμ), Ντονάτας Μοτεγιούνας (Μπενετόν), Γιόνας Βαλαντσιούνας (Λιέτουβος Ρίτας) και Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (Βαλένθια), ο οποίος τις δύο προηγούμενες σεζόν έγινε ο πρώτος παίκτης που απέσπασε δύο φορές τη συγκεκριμένη διάκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης