Mε στόχο την επιστροφή τους στις επιτυχίες θα παραταχθούν οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ στους αγώνες τους για την 11η αγωνιστική του TOP 16 της Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Παναθηναϊκός, ο οποίος προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση, θα φιλοξενήσει (20:00, Novasports 2) στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης, παιχνίδι στο οποίο θέλει πάση θυσία τη νίκη να κάνει βήμα πρόκρισης για τους «8».

Πάντως το έργο των «πράσινων» μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς απέναντί τους θα βρεθεί η πανίσχυρη «βασίλισσα» του ισπανικού μπάσκετ, η οποία έχε υποστεί μόλις μία ήττα και φιγουράρει στην πρώτη του ομίλου της στο Top 16, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στα play offs.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός, μία εβδομάδα μετά την εντός έδρας ήττα από τη Φενέρ, φιλοξενείται από τη Λαμποράλ Κούτσα (22:00, ΝΕΡΙΤ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Μπαρτζώκα έχει ως στόχο στην Ισπανία φυσικά τη νίκη, η οποία θα του εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα προημιτελικά και παράλληλα θα τον διατηρήσει ζωντανό στο κυνήγι μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

Πάντως ο βαθμός δυσκολίας της αποστολής των Πειραιωτών αυξάνεται κατακόρυφα λόγω των απουσιών, καθώς εκτός μάχης είναι οι Σπανούλης, Πέτγουεϊ και Τσαϊρέλης, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τον Ντάνστον, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση κι έχει πυρετό, με τη συμμετοχή του να είναι στον… αέρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα 73-77
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας 79-72
Άλμπα Βερολίνου-Γαλατάσαραϊ 75-68
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 20:00

Βαθμολογία:
Ρεάλ 9-1, Μπαρτσελόνα 8-3, Μακάμπι 7-4, Παναθηναϊκός 5-5, Άλμπα 5-6, Ζαλγκίρις 4-7, Ερυθρός Αστέρας 3-8, Γαλατάσαραϊ 2-9.

Στ’ Όμιλος

Αναντολού Εφές-Νίζνι 79-75
Ουνικάχα Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-95
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 20:00
Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 22:00

Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 9-2, Φενέρ 8-2, Ολυμπιακός 8-2, Εφές 5-6, Λαμποράλ 4-6, Μιλάνο 3-7, Νίζνι 3-8, Μάλαγα 2-9.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης