Η αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης που τραυματίστηκε από λεωφορείο στο χωριό των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού είναι εκτός «άμεσου» κινδύνου, ωστόσο θα χρειαστεί να υποβληθεί σε περισσότερες επεμβάσεις, καθώς έχει επηρεαστεί και η σπονδυλική στήλη της από το ατύχημα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστρίας.

Η 15χρονη Βανέσα Σαχίνοβιτς ήταν μια από τις τρεις αθλήτριες της Αυστρίας στη συγχρονισμένη κολύμβηση που τραυματίστηκαν χθες, καθώς περπατούσε κατά μήκος του πεζοδρομίου στο χωριό των Αγώνων, ενώ μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα αεροπορικώς στη Βιένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η 15χρονη υπέστη πολλαπλά κατάγματα και μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Βιένη, όπου υποβλήθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε επέμβαση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστρίας (AOC) και προσθέτει: «Εκτός από την περιοχή του γοφού και τον μηρό, έχει επίσης επηρεαστεί και η σπονδυλική στήλη της. Η Σαχίνοβιτς είναι αυτή τη στιγμή σε τεχνητό βαθύ ύπνο και θα υποβληθεί σε περισσότερες επεμβάσεις τις επόμενες ημέρες».

Οι διοργανωτές των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού ανακοίνωσαν ότι η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα για το ατύχημα. Η δεύτερη από τις αθλήτριες που τραυματίστηκαν, η Λούνα Πάγερ, η οποία επίσης μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Βιένη, υπέστη κάταγμα στο χέρι και θα πάρει σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ η Βερένα Μπράιτ δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο Μπακού και επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας της.

«Ακόμη είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ» δήλωσε ο πρόεδρος της AOC, Καρλ Στος, και συμπλήρωσε: «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε ότι το ατύχημα συνέβη χωρίς κάποια ανάμειξη από τα κορίτσια που περπατούσαν πάνω στο πεζοδρόμιο στο χωριό των αθλητών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης