Φάση των «16», ημέρα δεύτερη η Τετάρτη (18/02), με τις αναμετρήσεις, Σάλκε – Ρεάλ Μαδρίτης, ((21:45 ΝΕΡΙΤ) και Βασιλεία – Πόρτο, (21:45 NOVASPORTS 2).

Μόνο μία φορά έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, μόλις πέρσι, επίσης στην φάση των «16». Η Ρεάλ νίκησε με 6-1 στην Γερμανία και με 3-1 στην Ισπανία και τελικά κατέκτησε το Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν καταφέρει η Σάλκε να κάνει την έκπληξη θα προκριθεί στα προημιτελικά για 4η φορά στην ιστορία της (1959, 2008, 2012 οι τρεις πρώτες), ενώ η Ρεάλ αν περάσει θα είναι για 5η συνεχόμενη χρονιά και συνολικά 32η!

Οι πιθανές 11άδες

ΣΑΛΚΕ (5-3-2): Βέλενροϊτερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Νάστασιτς, Φουχς, Κίρχοφ, Χέγκερ, ΚΠ Μπόατενγκ, Τσουπό-Μοτίνγκ, Χούντελααρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Λούκας Σίλβα, Κρόος, Ίσκο, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία Βασιλεία και Πόρτο τίθενται αντιμέτωπες, με έναν Πορτογάλο, τον Πάουλο Σόουζα, να θέλει να οδηγήσει του Ελβετούς για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Champions League.

Αυτή είναι η τρίτη φορά για την Βασιλεία που βρίσκεται στους «16», με την πιο πρόσφατη να θέλουν να την ξεχάσουν όλοι στην ομάδα, καθώς το 2011 έχασαν 0-7 από την Μπάγερν (νίκησαν 1-0 στην ρεβάνς).

Οι πιθανές 11άδες

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάλτσικ, Τόλαντ Τζάκα, Σαμουέλ, Σούχι, Σαφάρι, Ελνενί, Φράι, Τσούφι, Γκάσι, Ντέρλις Γκονσάλες, Στρέλερ.

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μαρκάνο, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Όλιβερ Τόρες, Μπραχιμί, Κουαρέσμα, Τζάκσον Μαρτίνες.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης