Ο Ουνάλ Αϊσάλ,  με δηλώσεις του τόνισε, πως πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει από το 2018, όπου και λήγει η συνεργασία των ομάδων με την UEFA, μία κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα 20 ομάδων, είτε υπό την αιγίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είτε των ομάδων.

Ο «ισχυρός άντρας» της Γαλατάσαραϊ τόνισε συγκεκριμένα: «Είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου. Θα πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα και όχι σε δέκα χρόνια. Το συντομότερο δυνατό», τόνισε και συνέχισε: «Το ποδόσφαιρο είναι μία μεγάλη βιομηχανία. Μία αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Μία ευρωπαϊκή Super League θα έχει πολλά οφέλη και θα βοηθήσει γενικά το ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της «Γαλατά» ανέλυσε το σχέδιό του λέγοντας: «Νομίζω ότι θα ήταν καλό να ήταν 20 μεγάλες ομάδες, με τρεις έως πέντε να αλλάζουν κάθε χρόνο.

Μπορεί να γίνει με τρόπο που θα είναι χρήσιμο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να ανοίξει νέους ορίζοντες. Να ελέγχεται από την UEFA ή τα σωματεία και κατά προτίμηση από τις ομάδες», τόνισε ο Αϊσάλ.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε στη συνέχεια ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου δεν έχει συζητηθεί κάτι επίσημα μεταξύ των συλλόγων, αλλά είναι η πρότασή του για το όταν θα λήξει η σύμβαση με την UEFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μένει να δούμε αν θα την ενστερνιστούν και άλλοι μεγάλοι σύλλογοι και αν θα έχουμε αλλαγές στο Champions League σε κάποια χρόνια, τα οποία θα αλλάξουν και όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης