Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, όπως και πέρυσι, βρίσκεται στο Καρπενήσι για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών και δηλώνει έτοιμος να δώσει το καλύτερο για την «επίσημη αγαπημένη».
  
«Προσωπικά θεωρώ ότι το να καλείσαι στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας ενόψει ενός μεγάλου τουρνουά είναι κάτι πολύ σημαντικό για κάθε αθλητή. Είναι τιμή, είναι κάτι που όλοι αναγνωρίζουν και θα πρέπει να είμαστε εδώ, γιατί αυτή η ομάδα μπορεί να δώσει χαρά σε πολύ κόσμο.

Δημιουργείς αναμνήσεις μέσα από μια καλή πορεία και κάνεις χαρούμενους τους δικούς σου ανθρώπους, αυτούς που σε πιστεύουν, αυτούς που είναι δίπλα σου και όσους αγαπούν αυτή την ομάδα. Θεωρώ ότι η Εθνική Ομάδα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για κάθε αθλητή. Αυτό που προσπαθώ με κάθε ευκαιρία, είτε είναι αγώνας, είτε είναι η προπόνηση, είναι να είμαι εκεί ορεξάτος, να σκυλιάζω σε κάθε προπόνηση, ώστε να βοηθάω την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου να γινόμαστε όλοι καλύτεροι. Χρειάζεται δουλειά και αφοσίωση και το θέμα είναι τελικά πόσο θέλεις να βρίσκεσαι κάπου, πόσο θέλεις να κάνεις κάτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι 16 παίκτες που συναντιούνται κάθε καλοκαίρι να γίνουν ομάδα είπε: «Δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθούμε. Είναι πολλοί διαφορετικοί παίκτες, από διαφορετικές ομάδες, διαφορετικά πρωταθλήματα. Η συνεργασία των παικτών είναι το παν, άρα το πόσο καλά ξέρεις τον άλλον και πόσο γρήγορα προσαρμόζεσαι σε καινούριες καταστάσεις, ειδικά σε αυτές που θέλει ο προπονητής μας, είναι κλειδί. Είναι δύσκολο να γίνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά θεωρώ ότι είμαστε αρκετά σκληροί ως παίκτες και χαρακτήρες ώστε να πάρουμε αυτό που θέλει ο προπονητής και να το βάλουμε στο παιχνίδι μας και στο παιχνίδι της ομάδας τελικά».

Ο Γιάνκοβιτς σχολίασε και τη διαφορετική… ζωή με τον Φώτη Κατσικάρη: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν, γιατί αυτό υποδεικνύει η ίδια του η πορεία όλα αυτά τα χρόνια ως προπονητής. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στη φιλοσοφία και στον τρόπο που θέλει να αγωνιστούμε. Από εκεί και πέρα περιμένω σκληρή δουλειά, όπως μας ζητάει καθημερινά, ώστε να γίνουμε όλοι καλύτεροι και να κάνουμε την ομάδα καλύτερη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης