Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου ουσιαστικά ξεκινούν σήμερα με αρκετούς Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να ρίχνονται στη μάχη. Στις 12:00 το μεσημέρι ο Γιάννης Ταμουρίδης, συμμετέχει στον αγώνα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου, με στόχο μία αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι σε «μεγαθήρια» του αγωνίσματος.

Την ίδια ώρα ξεκινούν τα προκριματικά της κολύμβησης στο «Ακουάτικς Σέντερ». Ο Γιάννης Δρυμωνάκος, που επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από οκτώ χρόνια συμμετέχει στα 400μ. μικτή ατομική, με στόχο την πρόκριση στον βραδινό τελικό (22:00). Ο Δρυμωνάκος θα αγωνιστεί στην τέταρτη σειρά (περίπου στις 12:15) και θα κολυμπήσει στην έβδομη διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα γυναικών συμμετέχει η Κρίστελ Βουρνά. Η 20χρονη κολυμβήτρια έχει στόχο την πρόκριση στο βραδινό (21:40) ημιτελικό. Στις 2 μ.μ. αγωνίζεται ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στην 3η προκριματική σειρά των 100μ. πρόσθιο

Το πρωινό πρόγραμμα της κολύμβησης ολοκληρώνεται με τα 4Χ100μ. ελεύθερο γυναικών. Οι Νόρα Δράκου, Θεοδώρα Γιαρένη, Νέρι Νιαγκουάρα και Κρίστελ Βουρνά (αναπληρωματική είναι η Μάρθα Μάτσα) μετέχουν στη 2η σειρά (6η διαδρομή) και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, ενδεχομένως για ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Στην Κωπηλασία στις εγκαταστάσεις του Ιτον Ντόρνεϊ, λίγο έξω από το Λονδίνο συμμετέχουν οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας (14:20) στην τρίτη προκριματική σειρά της δικώπου. Αντίπαλοι του «γαλανόλευκου» διδύμου θα είναι τα πληρώματα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, με τους τρεις πρώτους να προκρίνονται στους ημιτελικούς της Τετάρτης (1/8), ενώ η τέταρτη θέση οδηγεί στα ρεπεσάζ της Δευτέρας (30/7).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη «Νορθ Γκρίνουιτς Αρίνα» διεξάγεται αύριο ο προκριματικός των ανδρών στην ενόργανη γυμναστική, με τους αθλητές να είναι χωρισμένοι σε τρία γκρουπ. Στο δεύτερο εξ αυτών, το οποίο αρχίζει στις 17:30, θα αγωνιστούν ο Βλάσης Μάρας και ο Βασίλης Τσολακίδης.

Οι ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται αργά το βράδυ (23:00), με τον παρθενικό αγώνα της Βίκυς Αρβανίτη και της Μαρίας Τσιαρτσιάνη στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ. Το «γαλανόλευκο» δίδυμο αντιμετωπίζει τις Κουν/Ζούμκερ από την Ελβετία, στο ξεκίνημα των ομίλων, και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης