Η εκλογή μέλους για το Συμβούλιο της FIFA είναι μεταξύ των θεμάτων στο 13ο Έκτακτο Συνέδριο της UEFA που θα διεξαχθεί σήμερα στη Γενεύη, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στη Νιόν, που ανάμεσα στα άλλα θα αποφασίσει την επιλογή των πόλεων για τους τελικούς σε UEFA και Champions League το 2019.

Οι 55 ομοσπονδίες, μέλη της UEFA, ανάμεσά τους και η χώρα μας, θα βρεθούν στο Hotel President Wilson στη Γενεύη, προκειμένου να συζητήσουν σημαντικά θέματα. Στην κορυφή της ατζέντας η εκλογή ενός μέλους στο συμβούλιο της FIFA, με μοναδικό υποψήφιο τον Ρώσο Αλεξέι Σορόκιν για μια θητεία από το 2017 έως το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, θα επικυρωθούν δύο εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA), που θα συμμετάσχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA. Το τελευταίο τακτικό συνέδριο της UEFA, στο Ελσίνκι, τον Απρίλιο, παραχώρησε δύο θέσεις στην εκτελεστική επιτροπή σε εκπροσώπους της ECA, στο πλαίσιο σειράς μεταρρυθμίσεων που πρότεινε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντρε Τσέφεριν. Θα επικυρωθούν, επίσης, νέα μέλη οργάνων της UEFA στον τομέα της δικαιοσύνης και θα τεθούν σε ψηφοφορία οι προτάσεις τροποποίησης του καταστατικού της UEFA.

Το απόγευμα, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, υπό την προεδρία του Αλεξάντρερ Τσέφεριν, θα μεταβεί στην έδρα της UEFA, στη Νιόν, προκειμένου να συζητήσει ένα μνημόνιο συμφωνίας με την Ένωση Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (EPFL) και θα διορίσει έναν νέο αντιπρόεδρο της UEFA.

Θα ληφθεί απόφαση για τους οικοδεσπότες των τελικών Champions League ανδρών και γυναικών, Europa League και το Super Cup της UEFA για το 2019. Μέχρι τον Ιούνιο, που έληγε η προθεσμία, είχαν υποβληθεί 14 φάκελοι από 10 εθνικές ενώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επόμενο τακτικό συνέδριο της UEFA θα γίνει στην Μπρατισλάβα, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης