Τους επτά βαθμούς στο πρωτάθλημα της Super League έφτασε η Κέρκυρα, μετά τη νίκη της με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι για την 4η αγωνιστική. Το σκορ άνοιξε στο 29’ με αυτογκόλ του Μιχαήλ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ζορμπάς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

Το παιχνίδι διεξήχθη μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, αφού πριν την έναρξη οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων άφησαν λουλούδια στο μνημείο που είχε στηθεί για τον αδικοχαμένο 19χρονο ποδοσφαιριστή της ομάδας Νέων των Φαιάκων, Ανδρέα Νίκα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 10’ ο Κόντος έκανε το γύρισμα, όμως ο Μαρκόφσκι δεν κατάφερε να βρει την μπάλα. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ. Στο 29’ ο κινητικός Κόντος σέντραρε από τα αριστερά και ο Μιχαήλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα σημείωσε αυτογκόλ!

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο και ανέβηκε προς την εστία του Σέτκους. Στο 56’ ο Τσάβες δεν κατάφερε να νικήσει τον κίπερ των Φαιάκων, ενώ στο 62’ ο ίδιος παίκτης σούταρε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η προβολή του Κοροβέση στο 69’.

Σημαντική ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη είχε η Κέρκυρα στο 83’, με τον Μαρκόφσκι να πλασάρει μέσα από την περιοχή και τον Βελλίδη να αποκρούει ενστικτωδώς. Το τελικό σκορ, που σηματοδότησε τη νίκη της Κέρκυρας επί του ΠΑΣ μετά από 43 χρόνια (!), διαμορφώθηκε με όμορφο γκολ του Παναγιώτη Ζορμπά στις καθυστερήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Nova 4)

Γκολ: 29′ αυτ. Μιχαήλ, 90′ Ζορμπάς

Κίτρινες κάρτες: Σαμπάτ, Ανδρεόπουλος, Μαραγκός, Γκόμες – Γιάκος, Κοροβέσης, Λίλα

Κόκκινες κάρτες:

Κέρκυρα (Μ. Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ρόχας (65′ Ζορμπάς), Γκόμες, Σαμπάτ, Μαρκόφσκι, Κόντος (90′ Ντιμιτρόφσκι), Χαβίτο, Ανδρεόπουλος (74′ Κρητικός), Ντιόγκο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (82′ Ακόστα), Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος (66′ Μανιάς), Τζημόπουλος, Ίλιτς (82′ Σαπαλίδης), Τσουκαλάς, Τσάβες, Στρούνα, Κοροβέσης.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης