Μετά από δεκαπέντε χρόνια η Αθλέτικ Μπιλμπάο επιστρέφει στους ομίλους του Champions League, αφού κέρδισε με 3-1 τη Νάπολι στο Σαν Μαμές, στη ρεβάνς του 1-1 στην Ιταλία.

Οι Ναπολιτάνοι προηγήθηκαν στο 47’ με τον Χάμσικ, αλλά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε αντέδρασε και με δύο γκολ του Αντούριθ και ένα του Ιμπάι Γκόμεθ πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο οι Βάσκοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά έχασαν όλες τις ευκαιρίες τους για γκολ. Η Νάπολι δεν απείλησε και κρατούσε το μηδέν στην άμυνα.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Χάμσικ έδωσε το προβάδισμα στους «Παρτενοπέι», αλλά τότε ξεκίνησε η αντεπίθεση των Βάσκων, που ισοφάρισαν στο 61’ με τον Αντούριθ και πήραν το προβάδισμα, πάλι με τον Αντούριθ στο 69’. Την πρόκριση σφράγισε ο Ιμπάι Γκόμεθ στο 74’ με ένα γκολ, που ελέγχεται όμως για οφ σάιντ.

Οι συνθέσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Γουρπέγι, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Ιτουράσπε, Μικέλ Ρίκο, Μπενιάτ, Σουσαέτα, Αντούριθ, Μουνιαΐν.

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ράφαελ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Γκαργκάνο, Χάμσικ, Μέρτενς, Καγεχόν, Ιγουαΐν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης