Φτωχότερη είναι από σήμερα η «οικογένεια» του Ιωνικού, καθώς απεβίωσε έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο μόλις στα 55 χρόνια του ο παλιός επιθετικός του συλλόγου, Κώστας Κοττάκης.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας της Νίκαιας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εκφράζεται η βαθιά οδύνη για το χαμό του μεγάλου «κανονιέρη» της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ομόφωνη απόφαση της Δ.Ε. έχει ζητηθεί από τη διοργανώτρια αρχή να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντα και οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, τόσο στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μύκονο για το πρωτάθλημα, όσο και στον εντός έδρας με το Ρούβα για το κύπελλο Γ´ Εθνικής.

Έμβληματική μορφή για την ομάδα της Νίκαιας, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Κώστας Κοττάκης γεννήθηκε το 1958 και μεγαλούργησε στα γήπεδα τη δεκαετία του ΄80, όταν με τη φανέλα του Ιωνικού αναδείχθηκε αρχισκόρερ της Β´ Εθνικής καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από τ´ άλλο. Την περίοδο 1984-85 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής (35 γκολ), το 1987 και το 1988 πρώτος σκόρερ της Β΄ Εθνικής, σημειώνοντας 20 και 18 γκολ αντίστοιχα, ενώ το 1989 συνέβαλε καταλυτικά στο να κερδίσει ο Ιωνικός την άνοδο στην Α΄ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η εξόδιος ακολουθία του Κώστα Κοττάκη θα ψαλεί αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 16:00 στον ιερό ναό του Ταξιάρχη στη Νίκαια και η ταφή του θα γίνει από το Γ´ Νεκροταφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης