Από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία και εν συνεχεία η κηδεία στο Α΄ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών του Φάνη Τσιμιγκάτου, του «αλύγιστου» μαραθωνοδρόμου ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στην αθλητική οικογένεια.

Ο δρομέας με την ατσάλινη ψυχή, τον ιδιόμορφο, ξεχωριστό και πλούσιο συναισθηματικό χαρακτήρα, πήρε τον δρόμο χωρίς επιστροφή αφού πρώτα έδωσε για πολλά χρόνια μια ιδιαίτερη μάχη για να μην εγκαταλείψει τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξε νικητής του πρώτου Διεθνή Μαραθωνίου «Γρηγόρης Λαμπράκης» το 1983 με επίδοση 2 ώρες 28.18, ενώ πήρε επίσης τη δεύτερη και τρίτη θέση στις επόμενες διοργανώσεις του 1984 και 1985.

Ο εκλιπών, αθλητής της Παναχαϊκής ΓΕ, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Ήταν παντρεμένος με την αγαπημένη του Ζωή, με την οποία είχαν τρία παιδιά, δυο αγόρια, τον Νίκο και τον Πέτρο, και ένα κορίτσι, την Ευθυμία, από την οποία είχε γίνει και παππούς.

Ήταν κάτοχος της καλύτερης ελληνικής επίδοσης στην κλασική διαδρομή με 2.19.55 από 7/3/1982 μέχρι το 2004, όταν την κατέρριψε ο Νίκος Πολλιάς στους Ολυμπιακούς αγώνες (29/8) της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φάνης Τσιμιγκάτος είχε στεφθεί πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας στον Μαραθώνιο, αργυρός Βαλκανιονίκης το 1974 στη Σόφια, ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε στους πανευρωπαϊκούς της Ρώμης. Ως βετεράνος κατέκτησε επίσης το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης το 1987.

Τη θλίψη και τα βαθιά συλλυπητήριά τους εξέφρασαν με ανακοινώσεις τόσο ο ΣΕΓΑΣ όσο και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου.

Διαβάστε επίσης:

Έφυγε από τη ζωή ο μαραθωνοδρόμος Φάνης Τσιμιγκάτος
,
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015, 08:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης