Ο Πάτρικ Γιανγκ μίλησε στο olympiacosbc.gr για τη ζωή του, για το πώς από το μπέιζμπολ βρέθηκε να παίζει μπάσκετ, για τη συμβουλή των γονιών του και για τα όνειρα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε στο σάιτ της ΚΑΕ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από παιδί ξεχώριζε. Κυρίως λόγω του ότι, όπως ο ίδιος μας αποκάλυψε, ήταν πάντα ο ψηλότερος. «Θυμάμαι από μικρός ήμουν πάντα ο ψηλότερος της παρέας μου. Από 3-4 χρονών που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα με ξεχώριζαν από μακριά γιατί ήμουν ο ψηλότερος της παρέας μου». Αυτό, όμως, δεν τον έστειλε απευθείας στο μπάσκετ. «Στην αρχή ξεκίνησα να παίζω μπέιζμπολ, μου άρεσε πάρα πολύ. Και μάλιστα, όπως έλεγαν οι προπονητές μου ήμουν καλός. Γύρω στα 12, όμως, πήρα κι άλλο ύψος και έτσι, κατάλαβα και εγώ πως είχε έρθει η ώρα να αλλάξω άθλημα. Επέλεξα το μπάσκετ και είμαι ευτυχισμένος για την επιλογή μου». 

Μεγάλωσε στο Jacksonville της Φλόριντα με τον ίδιο να εξηγεί πως «η γειτονιά μου ήταν ήσυχη. Θυμάμαι πως από μικρός ήμουν δραστήριος. Από την ώρα που ξημέρωνε μέχρι και την ώρα που νύχτωνε, μέναμε έξω με τους φίλους μου και παίζαμε. Οι γονείς μου έλεγαν πως κάποια στιγμή θα πάθω υπερκόπωση αφού έπαιζα… 25 ώρες την ημέρα (γέλια)». Η γειτονιά ήταν ήσυχη, αλλά και όταν δεν ήταν ο Πάτρικ Γιανγκ είχε τον τρόπο να μένει μακριά από… κακοτοπιές. «Δεν μπορώ να πω ότι ήταν από τις πιο φημισμένες περιοχές των ΗΠΑ αυτή που μεγάλωσα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κάποιος πως ήταν και κακόφημη. Ήξερα, όμως, τον τρόπο να μένω μακριά από μπελάδες και προβλήματα. Mας άρεσε πολύ ο αθλητισμός και έτσι μείναμε σε αυτό».

Μέσω του αθλητισμού, επέλεξε και το κολέγιο στο οποίο τελικά φοίτησε. «Οι γονείς μου  και ο παππούς μου με πήγαιναν συχνά να δω αγώνες των Gators στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Θυμάμαι λοιπόν μια μέρα, η ομάδα σκόραρε και πανηγυρίζαμε σαν τρελοί στις εξέδρες και η μπάλα ήρθε επάνω μου. Εγώ την πέταξα πίσω στο τερέν και όλοι γύρω με αποθέωσαν γιατί την πέταξα αρκετά δυνατά για την ηλικία μου. Ειλικρινά, ένιωσα πολύ όμορφα και τότε είπα μέσα μου “Πατ, αυτό είναι το κολέγιο σου”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι και έγινε. Ο Πάτρικ Γιανγκ φοίτησε στο κολέγιο της Φλόριντα από το 2010 έως και το 2014 καταφέρνοντας πολλά με τους Gators. Αυτό, όμως, που ο ίδιος κρατά από την τετραετή παρουσία του εκεί είναι πως ακολούθησε τη συμβουλή των γονιών του κατά γράμμα. «Πριν ξεκινήσω να φοιτώ εκεί, οι γονείς μου με φώναξαν και μου έδωσαν μια συμβουλή, μου είπαν να γίνω καλύτερος. Σε όλα, καλύτερος στα μαθήματα, ως άνθρωπος και ως αθλητής. Και πιστεύω πως τα πέτυχα και τα τρία. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος».

Ο Γιανγκ, αν και μικρότερος, προσέχει πολύ την 28χρονη αδελφή του, η οποία τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα αποφοιτήσει από το κολέγιο της και θα πάρει δίπλωμα ώστε να εξασκήσει το αγαπημένο της επάγγελμα. Θα γίνει φυσιοθεραπεύτρια. «Είμαστε δεμένοι ως οικογένεια και περνάμε χρόνο μαζί» μας είπε ο Αμερικανός σέντερ του Θρύλου για να συνεχίσει λέγοντας πως «το πιο σημαντικό για εμένα είναι πως υπάρχει αγάπη μεταξύ μας και ο ένας είναι εδώ για τον άλλον».

Οι ομάδες του ΝΒΑ δεν τον επέλεξαν στο ντραφτ, αλλά ο ίδιος άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στο Summer League του Λας Βέγκας το 2014. Έτσι, οι Πέλικανς έτρεξαν να τον υπογράψουν και τα κατάφεραν. «Ήταν μια δικαίωση για εμένα. Δεν είχα θυμώσει που δεν με επέλεξαν στο ντραφτ, αλλά ήμουν σίγουρος πως μπορούσα να τα καταφέρω στο ΝΒΑ. Έτσι πήγα στους Πέλικανς. Η ομάδα, όμως, έκανε ήττες στην αρχή και έτσι υπήρξε ιδιαίτερη πίεση. Η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει πολλούς παίκτες και έτσι με έκοψαν τον Δεκέμβρη. Τότε ήρθε η πρόταση της Γαλατάσαραϊ και είπα στον εαυτό μου πως έπρεπε να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Η χρονιά νομίζω πως κύλησε καλά για εμένα». 

Όλη τη χρονιά ο Πάτρικ Γιανγκ έβλεπε και άκουγε για τον Ολυμπιακό. «Ήταν απίστευτο, όλοι στην Τουρκία μιλούσαν για αυτή την ομάδα, ήξερα πολλά και από τον ατζέντη μου και πραγματικά βλέποντας τα παιχνίδια τους συνειδητοποιούσα και εγώ το πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Γι’ αυτό και τα έδωσα όλα στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Πόλη (γέλια)».

Η χρονιά με τη Γαλατασαραϊ τελείωσε και ο Γιανγκ ένιωθε πως θα φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Όταν πια ο ατζέντης του τον ενημέρωσε για τον ενδιαφέρον του Θρύλου, ο 23χρονος σέντερ δεν είχε και πολλά να σκεφτεί. «Ήμουν σίγουρος για το τι έκανα όταν αποδεχόμουν την πρόταση του Ολυμπιακού. Και για να είμαι ειλικρινής, από τα όσα βλέπω εδώ και τέσσερις ημέρες που βρίσκομαι στην Ελλάδα, έκανα την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα. Τα πάντα εδώ είναι τέλεια και η ομάδα που δημιουργείται με έχει ενθουσιάσει. Περιμένω πως και πώς να γυρίσουν και οι διεθνείς και να αρχίσουμε όλοι μαζί να ακολουθούμε τις εντολές του κόουτς».

Όσο για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη συνεργασία του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο Γιανγκ ήταν ξεκάθαρος. «Είναι εξαιρετικός. Και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που με καλωσόρισε, με έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα. Ως προπονητής, δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες και θέλει όλοι να είμαστε στο παρκέ με την ίδια λογική και φιλοσοφία. Αυτό είναι καλό. Θέλει να είναι σίγουρος πως όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλει και τι ζητάει και εξηγεί το κάθε τι που ζητά με λεπτομέρειες χωρίς να αφήνει την παραμικρή απορία. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε τέλεια συνεργασία, θα κάνω τα πάντα για να τον έχω ικανοποιημένο».

Αυτή δεν είναι η μόνη συνεργασία για την οποία ο Πάτρικ Γιανγκ ανυπομονεί. «Περιμένω να έρθουν και οι διεθνείς, να δω τον Σπανούλη, να συνεργαστώ μαζί του, να μπούμε στο ίδιο παρκέ με τον Χάκετ, τον Λοτζέσκι, τον Πρίντεζη και τον Μάντζαρη. Ειλικρινά είμαι ανυπόμονος και περιμένω τους διεθνείς για να γίνουμε μια ομάδα, μια γροθιά και να δώσουμε και την ψυχή μας στο παρκέ για να πάρουμε τίτλους. Γι’ αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό, για να πάρω τίτλους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης