Την αποχώρησή του από την Εθνική Ισπανίας ανακοίνωσε την Τέταρτη ο Τσάμπι Αλόνσο, κρίνονυας ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να πει «αντίο» στους «φούριας ρόχας» μετά από 11 χρόνια και 114 συμμετοχές μαζί τους.

«Είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις πότε πρέπει να πεις “αντίο” και μετά από σκέψη πιστεύω ότι ο χρόνος μου στην εθνική τελείωσε. Ήταν μία ένδοξη περίοδος που άρχισε πριν από 11 χρόνια και ήμουν μέλος της ιστορικής γενιάς που εκπλήρωσε τα όνειρα εκατομμυρίων φιλάθλων» αναφέρει στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του ο 33χρονος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσάμπι Αλόνσο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εθνική Ισπανίας τον Απρίλιο του 2003, σε φιλικό (4-0) με τον Ισημερινό. Αγωνίστηκε στο Euro 2004 και το Μουντιάλ 2006 και φυσικά παρέμεινε βασικό στέλεχος των «φούριας ρόχας» στα χρόνια της δόξας που ακολούθησαν.

Παγκόσμιος πρωταθλητής 2010 και νικητής δύο διαδοχικών Ευρωπαϊκών (2008, 2012), ο Βάσκος έπαιξε για τελευταία φορά εναντίον της Αυστραλίας, τον περασμένο Ιούνιο, στο αποτυχημένο για τους Ισπανούς, Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Όταν έκανε ντεμπούτο ήταν ακόμα παίκτης της Ρεάλ Σοσιεδάδ, της μίας από τις τέσσερις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί. Πέρασε για ένα σύντομο διάστημα ως δανεικός από την Εϊμπάρ (2001) και μετά τη Σοσιεδάδ αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στη Λίβερπουλ (2004-2009) με την οποία κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2005, επίτευγμα που επανέλαβε πριν από τρεις μήνες ως παίκτης της Ρεάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης