Σε θρίαμβο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το εκτός έδρας παιχνίδι του με την Καλλονή, για την 16η αγωνιστική της Super League.

Οι Πειραιώτες, όχι μόνο κατάφεραν να γίνουν η πρώτη ομάδα που σκοράρει και περνάει νικηφόρα φέτος από το στάδιο της Μυτιλήνης, αλλά με τα πέντε γκολ (5-0) -τα τέσσερα εκ των οποίων στο β’ ημίχρονο- που φιλοδώρησαν τους γηπεδούχους, πήραν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το «διπλό», περνώντας και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Μίτσελ με αυτό το «τρίποντο» έφτασε τους 33 βαθμούς και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ (31β.), ο οποίος την Κυριακή δοκιμάζεται στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας απέναντι στον Λεβαδειακό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Μπενίτες, ο οποίος ξεκίνησε μαζί με τον Μήτρογλου στην αρχική ενδεκάδα και τελείωσε το ματς με δύο γκολ (65′, 72′), μία ασίστ κι ένα δοκάρι.

Τα υπόλοιπα τέρματα του Ολυμπιακού τα σημείωσαν οι Μανιάτης (11′) Ντομίνγκες (63′ πεν.) και Μπουχαλάκης (77′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερίκ Αμπιντάλ αποθεώνεται από τους συμπαίκτες του
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο τέλος του αγώνα, όταν έφτασε η ώρα για το «αντίο» του Ερίκ Αμπιντάλ στους αγωνιστικούς χώρους, μετά από μία λαμπρή καριέρα.

Ο Γάλλος αμυντικός αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και άπαντες τόσο στις κερκίδες όσο και στο γήπεδο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, αποθεώνοντας τον πολύπειρο άσο, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, προκειμένου να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, όπου θα αναλάβει πόστο.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εκεί, όπου όσες ομάδες είχαν δοκιμαστεί είχαν… δεινοπαθήσει έμελλε ο -μέχρι σήμερα προβληματικός στα εκτός έδρας παιχνίδια του- Ολυμπιακός να πετύχει την πιο εμφατική του νίκη μακριά από το Καραϊσκάκη θυμίζοντας μετά από αρκετό διάστημα… ομάδα τίτλου.

Ο «Ταρλάς» ήταν μέχρι σήμερα απόρθητο φρούριο (σ.σ.: καμία ομάδα φέτος όχι μόνο δεν είχε καταφέρει να τον παραβιάσει αλλά ούτε καν να σκοράρει), ωστόσο οι Πειραιώτες, με μπροστάρη τον Μπενίτες, ο οποίος ξεκίνησε μαζί με τον Μήτρογλου στην αρχική ενδεκάδα, έκαναν πραγματικό πάρτι στο β’ ημίχρονο, όπου σκόραραν τέσσερις φορές.

Βέβαια οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ελλείψεις, ειδικά στην άμυνά του, είχε και ο Ολυμπιακός. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που επιστρατεύτηκε ο Ερικ Αμπιντάλ για να βοηθήσει, ενώ σκόπευε να βάλει τέλος στην λαμπρή του καριέρα στο ματς με τον Πανιώνιο.

«Κλειδί» το γρήγορο γκολ

Η ομάδα του Μίτσελ ευτύχησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στο 11ο λεπτό, έχοντας πάντως κινδυνέψει στο 2ο λεπτό, με το διαγώνιο σουτ του Μίνγκα, που έδιωξε δύσκολα ο Ρομπέρτο.

Σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Μανιάτης, ο οποίος με κεφαλιά, μετά τη σέντρα ακριβείας του Μαζουακού, νίκησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων και έκανε αρκετά γρήγορα το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους», που βοηθήθηκαν –ειδικά στον τομέα της ψυχολογίας- από αυτό το τέρμα.

Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έγινε γρήγορος με την Καλλονή να απειλεί στο 17΄ με τον Λεοζίνιο, ο οποίος βγήκε… φάτσα με το Ρομπέρτο, αλλά καθυστέρησε κι έδωσε την ευκαιρία στον Αμπιντάλ να βάλει σωστά την προβολή και να απομακρύνει.
Ο Μπενίτες πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του του πρώτο του γκολ
Επτά λεπτά μετά και πάλι ο Βραζιλιάνος έπιασε το βολέ έξω από την περιοχή κι ανάγκασε το Ρομπέρτο να διώξει σε κόρνερ, ενώ μεγάλη ευκαιρία για να δώσει ισχυρό προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό έχασε ο Μήτρογλου στο 40΄, όταν βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του ήταν απελπιστικά άστοχη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε αρκετά τους γηπεδούχους και στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης απείλησε τέσσερις φορές, με τα σουτ των Μήτρογλου (απόκρουσε ο Χογκ) και Ντομίνγκες (λίγο άουτ), ενώ ενδιάμεσα η κεφαλιά του Σιόβα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 60΄ η κεφαλιά του Μπενίτες ανάγκασε τον Χογκ σε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες διεύρυναν το προβάδισμα τους με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσόρι (η παράβαση δόθηκε για χέρι του Πιπίνη), βάζοντας έτσι τις βάσεις της νίκης, που εν συνεχεία εξελίχθηκε σε… θρίαμβο.

Ο Μπενίτες πήρε το… όπλο του

Εν συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μπενίτες, ο οποίος στο 65΄ ο Μπενίτες με ιδανικό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 73΄, χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ με αριστερό πλασέ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παραγουανός φορ από εκτελεστής έγινε δημιουργός και με πάσα βρήκε τον Μπουχαλάκη, που «έγραψε» το 5-0, ενώ στο 90’ «φλέρταρε» ο φορ των Πειραιωτών με το χατ-τρικ, ωστόσο η μπάλα από το ψηλοκρεμαστό σουτ του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Χογκ.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν σηκώσει στα χέρια τον Αμπιντάλ
Συγκίνηση στο αντίο του Αμπιντάλ

Στις καθυστερήσεις ο Αμπιντάλ χτύπησε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει κουτσαίνοντας. Βεβαίως, αυτή ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία για να γνωρίσει την αποθέωση τόσο από τους συμπαίκτες και αντιπάλους όσο και από τον κόσμο, που του χάρισαν ένα standing ovation αντάξιο της αξίας του, της προσωπικότητάς του και της προσφοράς του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.


Καλλονή-Ολυμπιακός 0-5

Γκολ: 11′ Mανιάτης, 63′ πεν. Ντομίνγκες, 65′, 72′ Μπενίτες,77′ Μπουχαλάκης

Κίτρινες: Πιπίνης (Καλλονή), Εντινγκά (Ολυμπιακός)

Δοκάρια: 90+1′ Μπενίτες (Ολυμπιακός)

Καλλονή (Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Στεφάνοβιτς, Λεοζίνιο, Μανούσος, Μίνγκας (74′ Κύπρου), Χωριανόπουλος (74′ Μπαρέρα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ομάρ (79′ Βούρος), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουάκου, Ντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66′ Μπουχαλάκης), Τσόρι Ντομίνγκες (71′ Φορτούνης), Μπενίτες, Μήτρογλου.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης