Στην αποκάλυψη ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή με στόχο την καταπολέμηση της βίας στα ελληνικά γήπεδα προχώρησε ο Σταύρος Κοντονής σε συζήτησή του με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή που είχε με τους εκπροσώπους των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο υπάρχει η πρόθεση να υπάρχουν βαρύτατα διοικητικά πρόστιμα για τις ΠΑΕ οι οπαδοί των οποίων προκαλούν επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν τούτου οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες δεν θα πληρώνουν μόνο τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται από την αθλητική δικαιοσύνη αλλά και αυτά που θα επιβάλλει το κράτος τα οποία θα είναι «ιδιαιτέρως υψηλά».

Από εκεί και πέρα η πολιτεία θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σε θέματα που παραδοσιακά έθιγαν το αυτοδιοίκητο και αυτό πιθανότατα θα γίνει με την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.

Παράλληλα στο νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο Σταύρος Κοντονής θα περιλαμβάνεται η αλλαγή στη σύνθεση αλλά και τη λειτουργία όλων των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με αυτό ο κ. Κοντονής υποστήριξε ενώπιον των δημοσιογράφων στη συζήτησή τους πως οι πειθαρχικές επιτροπές θα απαρτίζονται μόνο από τακτικούς δικαστές και όχι συνταξιούχους οι οποίοι θα προκύπτουν από κλήρωση που θα κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς να τους επιλέγει η ομοσπονδία ή οι διοργανώτριες αρχές.

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αθλητισμού αποκάλυψε τη σκέψη του τα πρόστιμα τα οποία επιβάλει η αθλητική δικαιοσύνη στις ΠΑΕ να πληρώνονται στη ΓΓΑ, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αυτοδιοίκητο, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ότι «δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το καθεστώς, το αυτοδιοίκητο θα ισχύει, αλλά στα ζητήματα αυτά έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και θα παρέμβουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης