Στον Θωμά Νίκου εμπιστεύτηκαν οι ιθύνοντες της ΚΑΕ Καβάλα τα «ηνία» του συλλόγου.

Ο νεαρός τεχνικός, η πρόσληψη του οποίου ανακοινώθηκε κι επίσημα την Τρίτη, επιστρέφει στην «Ένωση», αυτή τη φορά ως πρώτος προπονητής και θα προσπαθήσει να την επαναφέρει στην Α1 μπάσκετ των Ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α1, φέτος η αγαπημένη μας Ομάδα, καλείται να αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ. Χρονιά που χαρακτηρίζεται να είναι μεταβατική, καθότι καλούμαστε να πετύχουμε τον έναν και μοναδικό στόχο που έχουμε θέσει ως διοίκηση. Την άμεση επάνοδο στην Α1!

Ξέρουμε ότι μόνο εύκολη δεν θα είναι η αυτή η πρόκληση, γι’ αυτό θα χρειαστούμε και πάλι την ευρεία, αγωνιστική και κόσμια δυναμική συμπαράσταση των Καβαλιωτών φιλάθλων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να επιστρέψουμε και να μείνουμε… για πάντα στην Α1! Η προσπάθεια αυτή ξεκινάει με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας για την αγωνιστική περίοδο 2013/14 από τον κ.Θωμά Νίκου.

Το who is who

Ο Θωμάς Νίκου θα δουλέψει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας όντας βοηθός του Δημήτρη Πρίφτη, τις περιόδους 2010/11 και 2011/12, όπου η Ομάδα μας είχε τερματίσει και τις δύο χρονιές στην 6η θέση της βαθμολογίας και αγωνίστηκε στα playoffs.

Ο Θωμάς Νίκου γεννήθηκε το 1972, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών, με ειδικότητα στο μπάσκετ. Από το 1998, οπότε πήρε το πτυχίο του, μέχρι και το 2000 δούλεψε στις Ακαδημίες Μπάσκετ του Α.Ο.Γλυφάδας, ενώ παράλληλα από το 1998 έως και το 2001 ήταν 1ος assistant coach στη Γλυφάδα (Γ’ Εθνική).

Την περίοδο 2002/03 εργάστηκε ως 1ος assistant coach στον Ιωνικό (Α1) τερματίζοντας στην 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ την περίοδο 2004/05 εργάστηκε ως head coach στο Αιγάλεω (Α2). Το 2005/06 δούλεψε στο Σπόρτινγκ ως 1ος assistant coach στην Α2 με την ανδρική ομάδα και ως head coach στην Α1 με τη γυναικεία ομάδα.

Από το 2006/09 επέστρεψε στο Αιγάλεω ως 1ος assistant coach στην Α1, ενώ το 2009 για 12 παιχνίδια ως head coach. Tην περίοδο 2009/10 εργάστηκε ως head coach στην Α2 με την Ολυμπιάδα Πατρών. Εξάλλου, μετά τις δύο άκρως πετυχημένες σεζόν του στην Ε.Κ.Καβάλας, δούλεψε ως 1ος assistant coach στον Ίκαρο Καλλιθέας».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης