Για τα αυξημένα κρούσματα ντόπινγκ στην Κένυα μίλησε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 3.000 μέτρα στιπλ, Μόσες Κιπτανούι. Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερ από το Ελντορέτ, τόνισε πως «αν κάποιος μιλήσει στους αθλητές με ειλικρίνεια, θα καταλάβει πως το ντόπινγκ συναντάται συχνά στο αθλητισμό της Κένυας».

Η καχυποψία για το φαινόμενα αυξήθηκε με τα σκαμπανεβάσματα στις επιδόσεις των Αφρικανών αθλητών. Ο 42χρονος Κιπτανούι, που κατέκτησε 3 παγκόσμιους τίτλους μεταξύ 1991 και 1995, παρατηρεί πως «ναι μεν οι αθλητές τρέχουν καλά σήμερα, αλλά πέφτουν την αμέσως επόμενη ημέρα. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δυσκολία στην ανίχνευση των απαγορευμένων ουσιών οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούνται μόνο σε συγκεκριμένους αγώνες και συχνά δεν εντοπίζονται την επόμενη μέρα από τη χρήση τους.

Αντίθετος με την άποψη του παγκόσμιου πρωταθλητή βρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Στίβου της Κένυας, Ντέιβιντ Οκέιο, προκαλώντας τον να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Ο ίδιος ενημερώνει το Ρόιτερ πως είναι ευρέως γνωστό ότι «πέρυσι αποκλείστηκε από την Ομοσπονδία ένας αθλητής που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος”. Επομένως, είναι τουλάχιστον “συκοφαντικό”, το να δέχεται κατηγορίες για τη μη λήψη κατάλληλων μέτρων απέναντι στους ενόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης