Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε την Τρίτη τη μεταγραφή του Αντονί Μαρσιάλ. Ο 19χρονος επιθετικός, που μέχρι πρότινος ανήκε στο δυναμικό της Μονακό, υπέγραψε στους «μπέμπηδες» έναντι 36 εκ. λιρών (συνολικά το ποσό μπορεί να φτάσει τα 58 εκ.), όντας, πλέον, η πιο ακριβή μεταγραφή νεαρού παίκτη στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο διεθνής με την εθνική ελπίδων της Γαλλίας, ο οποίος πέτυχε 8 γκολ σε 31 αγώνες του σαμπιονά την περασμένη σεζόν, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την οψιόν της επέκτασής του για ένα επιπλέον έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 19χρονος, που αποτέλεσε και μεταγραφικό στόχο της Άρσεναλ, αποτελεί την τρίτη πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, μετά τον Άνχελ Ντι Μαρία (59.7 εκ. λίρες) και Χουάν Μάτα (37.1 εκ. λίρες). Η Μονακό είχε αποκτήσει τον Μαρσιάλ από τη Λιόν πριν από 2 χρόνια έναντι 4.4 εκ. λιρών, με τους «λιονέ» να βάζουν στα ταμεία τους από την πώλησή του στη Γιουνάιτεντ περίπου 7.35 εκ. λίρες, λόγω της ρήτρας που υπήρχε στο συμβόλαιο του.

Το προηγούμενο ρεκόρ μεταγραφής νεαρού παίκτη ήταν 27 εκ. λίρες, όταν η Μάντσεστερ είχε πληρώσει την Σαουθάμπτον για την απόκτηση του αριστερού μπακ Λουκ Σο το περασμένο καλοκαίρι και της Παρί Σεν Ζερμέν όταν αγόρασε τον κεντρικό αμυντικό της Ρόμα, Μαρκίνιος, το 2013.

Ο Μαρσιάλ είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του: «Είμαι ενθουσιασμένος που εντάχθηκα στο Γιουνάιτεντ. Πάντα ήθελα να αγωνιστώ στην Premier League και το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα με το να παίξω στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, κάτι που όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές του κόσμου θα ήθελαν να κάνουν. Περιμένω με αγωνία να γνωριστώ με τους νέους συμπαίκτες μου και να δουλέψω με τον Λουίς Φαν Γκάαλ, που έχει πετύχει τόσα πράγματα στην καριέρα του», τόνισε ο Γάλλος παίκτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης