Tην πρόθεσή του να συνενωθεί η Παναχαϊκή με την Κόρινθο εξέφρασε σε τοποθέτησή του ο μεγαλομέτοχος των Αχαιών, Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κούγια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγώ στηρίζω πολλά χρόνια, όσες ομάδες ασχολήθηκα… Η Παναχαϊκή είναι εξυγιασμένη, φτιάχνω καταπληκτικό αθλητικό κέντρο, διεκδικούμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, είμαστε στα πλέι οφ. Έχουμε 24 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 7 διεθνείς στις μικρές εθνικές ομάδες, με πολύ μέλλον μπροστά τους. Όμως, δεν βοηθάει η Πάτρα… Δεν σας κρύβω ότι από το καλοκαίρι έχω σκέψεις.

Όχι να πουλήσω την Παναχαϊκή, δεν πουλιέται αυτή η ομάδα, δεν υπάρχει αγοραστής. Πιθανότατα να βρούμε ένα μέρος και να παίξουμε σαν Παναχαϊκή με άλλη ομάδα της Πελοποννήσου. Τυπική συγχώνευση δεν μπορεί να γίνει, γιατί η Παναχαϊκή και η Κόρινθος ανήκουν σε διαφορετικές περιφέρειες. Ουσιαστικά θέλω συνένωση με την Κόρινθο.

Το ‘χω στο μυαλό μου, η ομάδα είναι έτοιμη, να προπονείται η ομάδα στις εγκαταστάσεις της και να παίζει στην Κόρινθο ως Παναχαϊκή – Κόρινθος, να ξεδιψάσει και ο κόσμος εδώ (σ.σ Κόρινθο)! Έχω σκοπό να το συζητήσω εδώ τις προσεχείς μέρες με τον Δήμαρχο, το γήπεδο εδώ είναι εξαιρετικό, μας καλύπτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι κι αλλιώς προσέλευση κόσμου δεν έχουμε στην Πάτρα, πρώτο ματς στα πλέι οφ με την ΑΕΛ και κόψαμε 500 εισιτήρια. Τα έξοδα να βάλεις, τη διαιτησία, δεν βγαίνεις… Σκεφτείτε να παίζαμε πλέι οφ τώρα στην Κόρινθο, το γήπεδο θα ήταν γεμάτο.

Την άλλη Κυριακή παίζουμε με τον Ηρακλή, δεν σας κρύβω την σκέψη μου να κάνω ένα τεστ και να ζητήσω για το επόμενο εντός έδρας, με τον Ολυμπιακό Βόλου, ως έδρα την Κόρινθο. Να κάνω ένα τεστ… Είναι βέβαιο πως θα μου το επιτρέψουν, ενώ το γήπεδο της Πάτρας είναι ακατάλληλο. Να έρθω εδώ, να συναντήσω τον κόσμο και να φτιάξουμε μια ομάδα της Πελοποννήσου.

Μέλλον για την Κόρινθο δεν υπάρχει, έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο, ενώ η Παναχαϊκή είναι έτοιμη. Σαν υγεία, της λείπει το περιβάλλον. Γειτονικοί νομοί είναι ουσιαστικά, στην Ιταλία πχ για να αντέχουν ομάδες οικονομικά ενώνονται και εκπροσωπούν περιφέρειες. Το πρόβλημα είναι αυτοί που θα λένε για την ιστορία της Παναχαϊκής; Ποια ιστορία; Αυτή χτίζεται καθημερινά… Θέλω να ξεκινήσει κάτι ωραίο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης