Ο Ολυμπιακός απόψε θα φορέσει εκ νέου το ευρωπαϊκό του… κοστούμι και φιλοδοξεί να το διατηρήσει «ατσαλάκωτο» απέναντι στη «κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Μίτσελ θα τεθεί αντιμέτωπη στις 21.45 (ΝΕΡΙΤ) με τη Γιουβέντους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να κρίνει πολλά στην υπόθεση-πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πειραιώτες άλλωστε μετά την ήττα στη Σουηδία από τη Μάλμε έχασαν πολύτιμο έδαφος κι έτσι υποχρεούνται να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι στη «βέκια σινιόρα».

Οι «μπιανκονέρι» σίγουρα δεν ξυπνούν τις καλύτερες αναμνήσεις στους «ερυθρόλευκους», καθώς το 1999 με το γκολ του Κόντε στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο ΟΑΚΑ, «έκλεψαν» από την ελληνική ομάδα το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα υποχρέωσαν τους Πειραιώτες στην «εφιαλτική» ήττα με 7-0 στο Τορίνο.

Πάντως αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τον Ολυμπιακό, ώστε να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του, ελπίζοντας ότι και απέναντι στους «μπιανκονέρι», θα πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση με αυτή της πρεμιέρας κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα όπως στο παιχνίδι με τους «ροχιμπλάνκος».

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει στην άμυνα τους Ελαμπντελαούι, Μποτία, Αμπιντάλ και Μασουακού.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, οι Αφελάι και Μανιάτης θα είναι στα πλάγια, ενώ ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Ντομίνγκες, με τον Μήτρογλου να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή των Πειραιωτών συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντουρμάζ, Γιαννούλης, Εντινγκά, Σαλίνο και Σιόβας.

Στην αντίπερα όχθη, η Γιουβέντους αναμένεται να παραταχθεί στο Φάληρο με τους Μπουφόν, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα, Μοράτα και Τέβες, ενώ στον πάγκο θα βρίσκονται οι Στοράρι, Ρουμπίνιο, Εβρά, Παντοΐν, Ματιέλο, Μαρκίζιο, Περέιρα, Κομάν, Τζιοβίνκο και Γιορέντε.

H βαθμολογία (πρώτος όμιλος):

1. Γιουβέντους 3 (2-1)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 3 (3-3)
3. Μάλμε 3 (2-2)
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 (3-4)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης