Με σκορ 2-0 ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ξάνθης σε παιχνίδι για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League και έφτασε τους 59 βαθμούς, διατηρώντας τη διαφορά των 11 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Στο 24’ ο Ολαϊτάν και στο 89’ ο Ιμπαγάσα πέτυχαν τα δύο γκολ, ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο του αγώνα ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και προσπάθησε να ανοίξει το σκορ. Στο 18′ ο Ολαϊτάν… προειδοποίησε με το τετ α τετ. Η Ξάνθη απάντησε με το πλασέ το Τριάδη, το οποίο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Παπαδόπουλος.

Στο 24′ ο Ολαϊτάν από κοντά άνοιξε το σκορ, μετά από μπέρδεμα στην άμυνα της Ξάνθης, ύστερα από κόρνερ του Ντομίνγες. Στο 27′ η Ξάνθη έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Βάλλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 35′ οι ακρίτες είχαν μία ακόμα καλή στιγμή σε αντεπίθεση με τους Τριάδη και Σολάρι.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες. Στο 48’ ο Ντε Γκούζμαν αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς έπιασε τη μπάλα με το χέρι. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ενώ στο 74’ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε. Στο 74′ ο Χολέμπας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για εκτός φάσης χτύπημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το έμφραγμα στο 87′ όταν το σουτ του Μάνταλου πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 89′ ο Ολαϊτάν πάσαρε στον Ιμπαγάσα, ο οποίος πέτυχε το τελικό 2-0.

Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-2 (Nova 1)

Γκολ: 24′ Ολαϊτάν, 89′ Ιμπαγάσα
27′ δοκάρι ο Βάλλας

Κίτρινες κάρτες: Ντε Γκούζμαν – Φουστέρ

Κόκκινες κάρτες: 48′ Ντε Γκούζμαν – 73′ Χολέμπας

Ξάνθη: Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Τριάδης (61′ Σολτάνι), Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Ολαιτάν.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης