Η Καλλονή πλήρωσε τα… σπασμένα για τον ταπεινωτικό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Γκαμπάλα στο Europa League, καθώς οι «πράσινοι» ξέσπασαν στην ομάδα της Λέσβου, επικρατώντας με το ευρύ 4-0 στη Λεωφόρο.

Τα τέρματα για τους γηπεδούχους, με τους οποίους έκανε ντεμπούτο ο Αμπέντ, τα πέτυχαν οι Καρέλης (9΄), Μπεργκ (31΄), Ταυλαρίδης (53΄) και Πέτριτς (80΄).

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλίμα στην έναρξη του αγώνα δεν ήταν και το καλύτερο στην «Λεωφόρο» με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» στην Θύρα 13 να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία, λόγω του αποκλεισμού από την Γκαμπάλα.

Εντούτοις, το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Καρελής στο 9΄ με κοντινό πλάσε μετά από σέντρα του Ζέκα «έδιωξε» το άγχος των γηπεδούχων, που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να επουλώσουν κάποιες από τις πληγές τους μετά το κάζο που υπέστησαν στο Europa League.

Στο 21΄ ο Μπέργκ δεν κατάφερε να σκοράρει αφού το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ αλλά o Σουηδός στο 31΄ εκμεταλλευόμενος ένα λάθος γύρισμα του Ούκα προς τον τερματοφύλακα έκλεψε την μπάλα, πέρασε και τον Χογκ και σε κενή εστία έκανε το 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίπδα, οι μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες της Καλλονής στο πρώτο μέρος του αγώνα ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη στο 35΄, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στιλ, και ένα σουτ του Γιουκάρη που πέρασε για λίγο άουτ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και την Καλλονή να αμύνεται μαζικά. Στο 58΄ μετά από μια φάση διαρκείας οι «πράσινοι» έκαναν το 3-0 με προβολή του Ταυλαρίδη μετά από ασθενή απόκρουση του Χογκ σε κοντινό σουτ του Καρέλη.

Το κερασάκι στην τούρτα για το «τριφύλλι» έβαλε στο 80΄ ο Πέτριτς μετά από παράλληλο γύρισμα του Καλτσά, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Κίτρινες: Λαγός, Ζέκα,- Ελακόπουλος, Τσαμπούρης, Καλτσάς

Παναθηναϊκός (Αναστασίου):
Στιλ, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Πράνιτς (72΄ Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Νίνης (16΄ Πέτριτς), Αμπέντ, Καρέλης (78΄ Καλτσάς), Μπεργκ.

Καλλονή (Θεοδωρίδης):
Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα (54΄ Μάρκοβιτς), Αντέντζο, Αναστασιάδης, Κρολ, Κεϊτά, Γιουκάρης (65΄ Γεωργίου), Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης