Την περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης και πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης τη Γιουβέντους, που πέρυσι κατέκτησε το σκουντέτο στην Ιταλία, καθώς και την «πρωτάρα», Μάλμε από τη Σουηδία κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη την Πέμπτη το Μονακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο των Πειραιωτών σίγουρα είναι δύσκολο καθώς θα βρεθούν απέναντι σε δύο μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ωστόσο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ως γνωστόν εύκολοι αντίπαλοι δεν υπάρχουν.

Έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να επαναλάβουν τις εξαιρετικές πορείες των τελευταίων ετών, προκειμένου να έχουν πιθανότητες να κάνουν την υπέρβαση.

Ξεκίνημα με την Ατλέτικο για τους «ερυθρόλευκους»

Με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Γ.Καραϊσκάκης» θα κάνει πρεμιέρα ο Ολυμπιακός στον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δεύτερη αγωνιστική η ομάδα του Μίτσελ φιλοξενείται στην έδρα της Μάλμε, ενώ ακολουθούν τα δύο παιχνίδια με τη Γιουβέντους, αρχικά στο «Καραϊσκάκη» και εν συνεχεία στο Τορίνο.

Σειρά παίρνει η δοκιμασία στο «Βιθέντε Καλντερόν» απέναντι στην Ατλέτικο, ενώ την τελευταία αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στο Φάληρο τους πρωταθλητές Σουηδίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Ατλέτικο (16-17 Σεπτεμβρίου)

2η αγωνιστική
Μάλμε-Ολυμπιακός (30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου)

3η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Γιουβέντους (21-22 Οκτωβρίου)

4η αγωνιστική
Γιουβέντους-Ολυμπιακός (4-5 Νοεμβρίου)

5η αγωνιστική
Ατλέτικο-Ολυμπιακός (25-26 Νοεμβρίου)

6η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Μάλμε (9-10 Δεκεμβρίου)

Στον «λάκκο με τα φίδια» ο ΑΠΟΕΛ

Πάντως με την παρουσία της Μάλμε στον όμιλο, οι «ερυθρόλευκοι» σε θεωρητική βάση, όπως φαίνεται δείχνουν να αποφεύγουν την τέταρτη θέση. Τα πράγματα βέβαια ήταν ακόμη χειρότερα για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς στην ομάδα του Γιώργου Δώνη έτυχε η χειρότερη δυνατή κλήρωση. 

Πιο συγκεκριμένα οι πρωταθλητές Κύπρου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στους ομίλους τις Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Άγιαξ, με αποτέλεσμα το έργο τους να φαντάζει… Γολγοθάς.

Συνοπτικά, όλοι οι όμιλοι:


(Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ρονάλντο ο κορυφαίος

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της UEFA, για τη σεζόν 2013/2014. Στην σημερινή τελετή που έγινε στο Μονακό, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης βραβεύθηκε ως ο καλύτερος από 54 δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, έχοντας οδηγήσει τη «βασίλισσα» στην κατάκτηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ, με ρεκόρ στο σκοράρισμα.

Πιο συγκεκριμένα, έφτασε τον απίστευτο αριθμό των 17 γκολ στη διοργάνωση και παράλληλα ο πρώτος που σκόραρε σε τελικό με δύο διαφορετικές ομάδες, καθώς είχε βρει… δίχτυα και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2008.

Συμπαίκτες στη Μπάγερν ήταν οι δύο άλλοι υποψήφιοι, ο Μανουέλ Νόιερ και ο Αριέν Ρόμπεν. Εντούτοις, υστερούσαν στη σύγκριση με τον Ρονάλντο αφού -συν τοις άλλοις- στους ημιτελικούς όπου τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, θριάμβευσε η Ρεάλ με συνολικό σκορ 5-0.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης