Χορταστικό σε γκολ και θέαμα ήταν το παιχνίδι στη Ριζούπολη ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ατρόμητο, το τέλος του οποίου βρήκε τους Περιστεριώτες να επικρατούν με ανατροπή 3-2 της «ελαφράς ταξιαρχίας», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, οι οποίοι έμειναν μόνοι στην τρίτη θέση ήταν ο Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (37΄,81΄) ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει και ο Ιγκλέσιας (75΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντίπερα όχθη και τα δύο τέρματα της αθηναϊκής ομάδας, η οποία παρέμεινε μία θέση πιο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, τα πέτυχε ο Λουσέρο (10΄,63΄).

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για την ομάδα του Σάντσες, η οποία ήταν πιο δραστήρια στα πρώτα λεπτά του ματς και ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα, ο Λουσέρο εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των αμυντικών σε εκτέλεση κόρνερ, μπήκε στην περιοχή και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους που προσπάθησαν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι και ίσως να τα κατάφερναν αν δεν υπήρχε η εξαιρετική έμπνευση του Ναπολεόνι.

Στο 37΄ από γύρισμα του Παπαδόπουλου, ο Ιταλός επιθετικός με τακουνάκι νίκησε τον Τζόρβα και έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 59ο λεπτό ο Ατρόμητος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από λάθος του Τζόρβα, ο Ματίας Ιγκλέσιας προσπάθησε δύο φορές να σκοράρει στην ανυπεράσπιστη από τερματοφύλακα εστία, αλλά σε αμφότερες τον σταμάτησε ο Παπαζαχαρίας.

Κι επειδή η μπάλα… τιμωρεί, αντί να γίνει το 1-2, ο Απόλλωνας πήρε προβάδισμα τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 63΄ οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων αδράνησαν εκ νέου σε πλάγιο άουτ του Παντελιάδη, δίνοντας την ευκαιρία στον Λουσέρο να γράψει το 2-1.

Στο 74΄ ο Τζόρβας σταμάτησε το σουτ του Ιγκλέσιας, αλλά ο Αργεντινός -ίσως ο κορυφαίος στη φετινή πορεία του Ατρόμητου- συνέχισε να «ψάχνει» το γκολ.

Και δικαιώθηκε στο 75΄ όταν μετά από φάουλ του Γκαρσία, με προβολή στο πρώτο δοκάρι ισοφάρισε. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 81΄ από λάθος του Παπαζαχαρία, ο Στέφανο Ναπολεόνι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τζόρβα και από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Κίτρινες: Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ, Αργυρόπουλος – Δημούτσος, Ταυλαρίδης

Απόλλωνα Σμύρνης (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Κόρμπος (84΄ Πετρόπουλος), Μίνγκας (70΄ Τσιλιγκίρης), Λουσέρο, Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος):
Τσενάμο, Ταυλαρίδης (69΄ Γκαρσία), Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος (85΄ Μπρίτο), Ιγκλέσιας, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος (81΄ Νάστος), Ουμπίντες, Λαζαρίδης

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης