Την ικανοποίηση του και την ευκαιρία που έχει για την καριέρα του εξέφρασε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής Μαρκ Πέϊν.

 «Δεν ήταν καθόλου δύσκολη η απόφασή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ. Από την στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω στον ΠΑΟΚ, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαι ενθουσιασμένος πραγματικά, έχω μεγάλο σεβασμό στην ομάδα από την εικόνα που σχημάτισα πέρσι και στα δύο παιχνίδια που παίξαμε αντίπαλοι και στην Αθήνα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Εκτιμώ πολύ το πρόγραμμα της ομάδας και το πλάνο που υπάρχει και θεωρώ ότι αυτή η συνεργασία θα είναι μια ευκαιρία για μένα. Θεωρώ ότι θα με βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι θα είμαι για δεύτερη σεζόν στην Ελλάδα και θα προσαρμοστώ άμεσα. Το πρωτάθλημα είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό της Ισπανίας, όπου αγωνίστηκα την πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη, αλλά είναι πολύ ισχυρό και με μεγάλο ανταγωνισμό» ανέφερε αρχικά ο νεοαποκτηθείς άσος του «δικεφάλου» του Βορρά.

-Υπάρχει μπροστά σου μία μεγάλη σεζόν, με ελληνικό πρωτάθλημα, Eurocup και το Κύπελλο, το οποίο ξεκινά νωρίτερα από όλα και με το παιχνίδι απέναντι στον Άρη. Ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σου;

«Νομίζω ότι θα είναι μία συναρπαστική χρονιά. Ξεκινάμε με ένα σημαντικό παιχνίδι, από αυτά που πάντα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα θέλουμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, ενώ συνεχίζουμε με πολλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πιστεύω ότι στόχος μας θα είναι να έχουμε μία καλή χρονιά, όπου κι αν παίζουμε, αν μπορέσουμε να συνεχίσουμε και στην επόμενη φάση του Eurocup και στο πρωτάθλημα να είμαστε ανταγωνιστικοί, ακόμη και με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και να καταφέρουμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας».

-Τι είναι αυτό που θυμάσαι από τον ΠΑΟΚ από τα περσινά παιχνίδια;

«Θυμάμαι μία ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα, που έχει μία φιλοσοφία που μου αρέσει. Θα μιλήσω βεβαίως και με τον κόουτς για να μάθω τι θέλει από μένα πάντα μέσα στο παιχνίδι, αλλά αυτό που μου έμεινε από τον ΠΑΟΚ που είδα πέρσι, ήταν μία οργανωμένη ομάδα, που πρέπει να σέβεσαι τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται και λειτουργεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Έχεις αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις και στον Πανιώνιο, αλλά και νωρίτερα στην Ισπανία ή στο NCAA. Ποια είναι η θέση σου ή καλύτερα που σου αρέσει να αγωνίζεσαι;

«Μπορώ να παίξω τα πάντα. Και σαν point guard που αγωνίστηκα πριν έρθω στον Πανιώνιο και σε άλλη θέση όπως έπαιζα πέρσι, αλλά το βασικό δεν είναι τι αρέσει σε μένα, αλλά τι θέλει ο προπονητής και η ομάδα από μένα. Είμαι ο παίκτης που θα κάνει αυτά που θέλει ο προπονητής και αυτά χρειάζεται η ομάδα από αυτόν».

-Στον ΠΑΟΚ θα συναντήσεις ξανά τον Γιώργο Μπόγρη…

«Ναι και χαίρομαι για αυτό. Ο Γιώργος είναι πολύ καλός άνθρωπος και πολύ καλός παίκτης. Δεν είναι εγωιστής στο παιχνίδι του και η συνεργασία μας πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ομάδα».

-Είδαμε μία φωτογραφία σου με τον Στογιάκοβιτς. Γνωρίζεις ότι προτού παίξει στο ΝΒΑ και κάνει αυτή την μεγάλη καριέρα, είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ;

«Το έμαθα μετά την φωτογραφία που βγήκαμε μαζί και τώρα που έρχομαι στον ΠΑΟΚ χαίρομαι ακόμη περισσότερο για αυτό. Ο Στογιάκοβιτς ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης και η καριέρα που έκανε στο ΝΒΑ τα λέει όλα».

-Τι μπορεί να περιμένει ο ΠΑΟΚ από σένα;

«Υπόσχομαι ότι θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίζει η ομάδα κι αυτό είναι που θέλω να πω και στους φιλάθλους της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε κοντά μας όλη την σεζόν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης