Σημαντική εκτός έδρας νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στη Super League πέτυχε o Πλατανιάς τη Δευτέρα στα «Πηγάδια», βάζοντας παράλληλα «φωτιά» στην ουρά της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη επιβλήθηκε με 3-2 σκορ της Skoda Ξάνθης, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 32ης αγωνιστικής και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για τη σωτηρία, την ώρα που οι Ακρίτες μπήκαν σε μπελάδες υποβιβασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Χανιώτες έφτασαν τους 34 βαθμούς και έβαλε από… κάτω τους τον Απόλλωνα Σμύρνης (33β.) και Βέροια (32β.), ενώ το συγκρότημα του Κεχαγιά με 35 βαθμούς μόνο σίγουρο δεν μπορεί να αισθάνεται, στην υπόθεση-παραμονή.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό από σέντρα του Κατάι και λάθος υπολογισμό του Χοσέμι, ο Τόρες έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν «αέρα» δύο τερμάτων πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, όταν στο 35′ ο Βλαχοδήμος με εξαιρετική κεφαλιά από σέντρα του Ίνκουμ έγραψε το 0-2.

Οι διορθωτικές κινήσεις του Κεχαγιά στην ανάπαυλα έφεραν αποτέλεσμα, καθώς με τη συμπλήρωση τριών λεπτών στο β΄ ημίχρονο (48′) η Ξάνθη ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Ο Σολτάνι εκμεταλλεύτηκε τη μεταβίβαση του Τριάδη και μείωσε σε 1-2, ενώ στο 55′ ο Μάνταλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει από κοντά, μετά από σύγχυση στην περιοχή του Γιωργαλλίδη.

Κόντρα στη ροή του ματς πάντως οι Χανιώτες εκμεταλλευόμενοι ένα νέο αμυντικό λάθος του Χοσέμι, βρήκαν την ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Ο Ισπανός προσπάθησε να γυρίσει με κεφαλιά τη μπάλα στον Κυριακίδη, όμως παρενέβη ο Κάταϊ και με ψηλοκρεμααστό σουτ διαμόρφωσε το 1-3 στο 77′.

Πάντως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Θέρα και ο Σολάρι ευστόχησε για να μειώσει ξανά σε 2-3 στο 79′.

Στο 82′ ο Μπέρτος πρόλαβε τον Κάταϊ προ κενής εστίας κι αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Αγκιλέρα από τον πάγκο, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κίτρινες:
Χοσέμι, Ντε Γκούζμαν – Γιωργαλλίδης, Κάταϊ, Μενδρινός, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης, Γιαχία

Ξάνθη: Κυριακίδης, Παΐτο (66’ Ράνος), Μπέρτος, Γούτας, Χοσέμι, Ντε Γκούζμαν, Μπαξεβανίδης (38’ Τριάδης), Μάνταλος, Κάλβο, Σολτάνι (86’ Νάκας), Σολάρι

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Αγκιλέρα (67’ Γουνδουλάκης), Ίνκουμ, Γιάχια, Ζαραδούκας (46’ Θέρα), Δημήτρης, Κατάι (90’ Σιαλμάς), Βλαχοδήμος, Μενδρινός, Τέτε, Τόρες

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης