Ο Γεώργιος Φουντουλάκης, Πρόεδρος της Ελληνική Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) θα είναι ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμιακούς Αγώνες του Ριo. Υπαρχηγός ορίστηκε η Αναστασία Γκούφα μέλος της Ολομέλειας της ΕΠΕ.

Όπως δήλωσε ο κ. Φουντουλάκης: «Η Ελληνική Συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον Σεπτέμβριο του 2016 είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς καθώς θέλουμε να αποδείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα θα διεκδικήσει μετάλλια και θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η επιλογή μιας έμπειρης ομάδας διοίκησης μας επιτρέπει να σταθούμε στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών μας. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε ακολουθήσαμε την επιτυχημένη παράδοσή μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ρίο της Βραζιλίας μια γιγαντιαία παρέλαση στη Copa Cabana την Κυριακή το πρωί, στις 25 Απριλίου 2015, σηματοδότησε τις 500 ημέρες πριν από την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ριο 2016. Οι Βραζιλιανοί έδειξαν την υποστήριξή τους για τους Αγώνες, που θα διεξαχθούν στις 7 – 18 Σεπτεμβρίου 2016. Μια γιγαντιαία σημαία κυμάτιζε και όλοι ένιωθαν σαν να ήταν η ημέρα που θα αρχίσουν οι Αγώνες.

Μικρά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από τις παραλίες της Copacabana και της Ipanema και μετέφεραν προωθητικά πανό των 500 ημερών. Το βράδυ, ένα βίντεο μήνυμα από τον Gustavo Kuerten έναν από τους πιο διάσημους παίκτες του τένις στη Βραζιλία, έπαιξε στη γιγαντοοθόνη στο Μαρακανά πριν και στο ημίχρονο αγώνα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Βραζιλίας .

Το βίντεο είναι ένα από τα τρία που χρησιμοποιείται για την συμμετοχή του Gustavo Kuerten από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους αγώνες τένις. Στα κοινωνικά δίκτυα παράλληλα ξεκίνησε καμπάνια μέσω της οποίας θα καταρτισθεί κατάλογος των 10 λόγων για να πάει κάποιος στο Ρίο το 2016 και θα ενταχθούν σε ένα σύνολο 500 λόγων για να πάει κάποιος στο Ρίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι αναμένεται οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αναμένεται να σπάσουν το ρεκόρ των 4 δισεκατομμυρίων τηλεθεατών σωρευτικά.

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε από όλους τους αθλητές της μέσω twitter στο paralympic και @ rio2016 να περιγράψουν με πέντε λέξεις γιατί είναι ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή τους στο Rio 2016, χρησιμοποιώντας το hashtag # 500daystogo.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης