Λόγω της διακοπής του αγώνα ανάμεσα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και την Ντιναμό στη Μόσχα, η ρωσική ομοσπονδία κατοχύρωσε το παιχνίδι με σκορ 3-0 υπέρ των γηπεδούχων, ενώ αποφάσισε τον μηδενισμό της Ζενίτ.

Η αναμέτρηση διεκόπη λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημίχρονου, όταν μία φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί των φιλοξενουμένων έσκασε δίπλα στον τερματοφύλακα της Ντιναμό, Άντον Σούνιν, προκαλώντας του εγκαύματα στον κερατοειδή και των δύο ματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι οπαδοί των δύο ομάδων δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια, με αποτέλεσμα η Ζενίτ να τιμωρηθεί με πρόστιμο 500.000 ρουβλιών (περίπου 12.500 ευρώ) και αποκλεισμό της έδρας της για δύο αγωνιστικές, ενώ η Ντιναμό με ισόποσο πρόστιμο και αποκλεισμό μίας αγωνιστικής.

Η Ζενίτ, που αποκλείστηκε από το Champions League, παρά τα πολλά χρήματα που δαπάνησε για μετεγγραφές, έμεινε στην τρίτη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος με 33 βαθμούς, έναντι 39 της πρωτοπόρου ΤΣΣΚΑ Μόσχας και 34 της δεύτερης Ανζί Μαχατσκάλα.

Μάλιστα, η τιμωρία της έδρας σημαίνει ότι η Ζενίτ θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών τα επερχόμενα ντέρμπι με τις δύο αυτές ομάδες, την προσεχή Δευτέρα με την ΤΣΣΚΑ και στις 9/12 με την Ανζί του Σαμουέλ Ετό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης