Για δεύτερη φορά στην ιστορία του (η πρώτη ήταν το 1997) ο Απόλλων Πατρών προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου.

Το συγκρότημα του Βετούλα επικράτησε με 75-73 της Νέας Κηφισιάς, στον συναρπαστικό πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Ζηρίνειο και κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Φιτζπάτρικ, ο οποίος πέτυχε 25 πόντους, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στη νίκη-πρόκριση της ομάδας του. Στην αντίπερα όχθη, πρώτος σκόρερ της Νέας Κηφισιάς ήταν ο Μπάρλος με 16 πόντους.

Ο Απόλλων θα πρέπει να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό, ο οποίος μπορεί να είναι… είτε ο ΠΑΟΚ, είτε ο Παναθηναϊκός, είτε ο Ολυμπιακός.

Κι αυτό γιατί την Παρασκευή αναβλήθηκε από την ΕΟΚ ο προγραμματισμένος αρχικά για τη Δευτέρα (22/12) ημιτελικός ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, καθώς εκκρεμεί απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, λόγω της ακυρωτικής απόφασης από το ΑΣΕΑΔ της πρωτόδικης απόφασης του ίδιου οργάνου, μετά από ένσταση του Ολυμπιακού για τον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό (λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αν και υπήρχε απόφαση απαγόρευσης εισόδου του).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 34-30, 50-56, 73-75

Nέα Κηφισιά (Ηλίας Παπαθεοδώρου):
Καυκής, Γιούιν Τζούνιορ, Λιακόπουλος 10, Τσαλδάρης 5 (1), Πεσάκοβιτς, Ντούβνιακ 17 (2), Ντέιβις 10 (2), Ψαθάς 2, Μελισσαράτος 13, Μπάρλος 16 (2), Κακιούζης.

Απόλλων Πατρών (Νίκος Βετούλας): Σ
κορδίλης 8, Αργυρόπουλος 10 (1), Γκάλογουεϊ 8 (2), Γεωργαλής 2, Πεν 11, Φιτζπάτρικ 25 (6), Αντωνάκης, Ελ Αμίν 9 (1), Μολφέτας 2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης