Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά, με τέρμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 90ο λεπτό επικράτησε την Τετάρτη με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Τούμπα, κι έτσι θα πάει στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας (27/4) για να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αθανασιάδη στο 24΄, ενώ στο 63′ ο Ναβάρο ισοφάρισε για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, πριν «χτυπήσει» για λογαριασμό των γηπεδούχων ο βραχύσωμος επιθετικός, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας

Αρκετά προσεγμένες στην άμυνα παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, έστω και με δόση τύχης, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 24ο λεπτό, όταν στο γύρισμα του Λάζαρ από δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Αθανασιάδη και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαντή. Από το σημείο εκείνο, ο Δώνης έπαιξε το δυνατό του «χαρτί» αφήνοντας χώρο στους αντιπάλους με σκοπό να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να γίνει απειλητικός για τον Ιτάνζ. Αντίθετα, στο 54΄ ο Μπαντής απέκρουσε δύσκολα τη βολίδα του Λόρενς, ενώ στο 62΄ το διαγώνιο σουτ του Σαλπιγγίδη έφυγε λίγο άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Αστέρας έφτασε στην ισοφαρίσει, επίσης με… συμπτωματικό τρόπο. Ο Αποστολόπουλος έκοψε με προβολή τον Ντε Μπλάσις και η μπάλα έφτασε στον Ναβάρο που ήταν ξεχασμένος πολύ πίσω από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Ο Ισπανός σκόραρε και ενώ ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ, το γκολ κατακυρώθηκε αφού η μεταβίβαση προήλθε από αντίπαλο παίκτη.

Το γκολ αυτό άλλαξε την ψυχολογία και οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στη μεγάλη ανατροπή με κεφαλιά του Ράγιος στο 71΄ και διπλή ευκαιρία των Ράγιος, Ντε Μπλάσις στο 78΄.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά οι παίκτες του Τσιώλη φάνηκαν ψύχραιμοι και έδειχνα ικανοί να κρατήσουν το θετικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά έως το 90΄ όταν τη σύγχυση και τα λάθη της αμυντικής γραμμής του Αστέρα εκμεταλλεύθηκε ο Αθανασιάδης, που γύρισε τη μπάλα στο τέρμα και ο «Σάλπι» από κοντά με το στήθος την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Σανκαρέ στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να ισοφαρίσει για τον Αστέρα αλλά ο Ιτανζ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Σενεγαλέζου αμυντικού που στην συνέχεια σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Κίτρινες: Κάτσε, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Καμαρά – Καλαντζής, Μπαρτολίνι

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76΄ Κωνσταντινίδης), Σίντεφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε (76΄ Ρομπέρ), Λαζάρ (83΄ Φωτάκης), Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης):
Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Ουσέρο, Αλβάρες (+90΄ Φορμίκα), Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46΄ Καλαντζής).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης