Τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του και συνάμα την πιο απρόσμενη, έζησε ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο στην Τσέλσι το 2012.

Η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε ο Ιταλός προπονητής της Σάλκε τίθεται αύριο αντιμέτωπος με την ομάδα την οποία οδήγησε πριν από 2,5 χρόνια στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, με νίκη επί της Μπάγερν στον τελικό του Μονάχου. Ο Ντι Ματέο ως ποδοσφαιριστής έπαιξε για έξι χρόνια στους “μπλε”, αλλά ως προπονητής δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στο “Στάμφορντ Μπριτζ” (Μάρτιος-Νοέμβριος 2012).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναμνήσεις, όμως, που ξυπνάει στους οπαδούς των Λονδρέζων θα είναι πάντα ευχάριστες. Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα: «Πέρασα πολλά χρόνια της ζωής μου στην Τσέλσι και ακόμα γνωρίζω αρκετά άτομα και ποδοσφαιριστές που εργάζονται εκεί» είπε ο 34χρονος τεχνικός και αναφερόμενος στο αυριανό ματς για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει χρόνος για συναισθηματισμούς. Θέλω να νικήσω την Τσέλσι! Φυσικά δεν έχω καμία σκέψη αντεκδίκησης. Απλώς θα επικεντρωθούμε στη δουλειά μας και τίποτα άλλο».

Ο Ντι Ματέο κρέμασε τα παπούτσια του στους “μπλε” το καλοκαίρι του 2002 και εννέα χρόνια αργότερα επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας, ως βοηθός του Αντρέ-Βίλας Μπόας τον οποίο διαδέχθηκε προς το τέλος της σεζόν 2011/2012.

Το έπος του Μονάχου ήταν κάτι μοναδικό, αλλά ο Ιταλός εκπλήσσει δηλώνοντας: «Για να είμαι ειλικρινής δεν το πολυσκέφτομαι. Γενικά στη ζωή μου κοιτάζω μπροστά, όχι πίσω. Ζω στο παρόν, παρότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συνεχίζουν να μου θυμίζουν τον τελικό με την Μπάγερν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέλαβε τη Σάλκε σε μια κρίσιμη καμπή, αντικαθιστώντας τον Γενς Κέλερ πριν από περίπου 50 ημέρες, στις 7 Οκτωβρίου. Αύριο στο Γκελζενκίρχεν δεν θα αντιμετωπίσει μόνο την παλιά του αγάπη, αλλά και μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης.

«Δεν έχουν χάσει ακόμα κι αυτό δείχνει πόσο μεγάλη ποιότητα υπάρχει σ΄αυτήν την ομάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα σωστά, να είμαστε σε φοβερή ημέρα για να τους νικήσουμε» συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης