Σαν σήμερα τo 1972 γεννήθηκε ο αγαπημένος βραζιλιάνος της ερυθρόλευκης κερκίδας, Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα.  

Ο Τζιοβάνι είχε κάτι το ξεχωριστό, ήταν περισσότερο από ένας σπουδαίος άσος. Ήταν από τους παίκτες που έφτιαχνε τα Σαββατοκύριακα όχι μόνο των φίλων του Ολυμπιακού, αλλά όλων των ποδοσφαιρόφιλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζιοβάνι ξεκίνησε την καριέρα του από την Βραζιλία όταν έφτασε στην Σάντος το 1994. Ο ίδιος ο Πελέ είχε πληρώσει για την μεταγραφή του και τον είχε ονομάσει «νέο Πελέ». Στην πρώτη του χρονιά πέτυχε 25 γκολ σε 19 παιχνίδια και άρχισε να κάνει αίσθηση στην Ευρώπη.

Το 1996 μεταγράφηκε στην Μπαρτσελόνα. Εκεί έμεινε τρία χρόνια όπου είχε 18 γκολ σε 68 παιχνίδια που έπαιξε. Ακόμα τον θυμούνται για τα νικητήρια γκολ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Το 1999 ο Σωκράτης Κόκκαλης έβγαζε 4 δις δραχμές από τα ταμεία του συλλόγου και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Για έξι χρόνια ο Βραζιλιάνος μάγευε με την μπάλα στα πόδια, χάρισε αμέτρητες συγκινήσεις και υπέροχες ενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ο «μάγος» του Ολυμπιακού, αλλά όλοι τον εκτιμούσαν το ίδιο κι ακόμα και οι αντίπαλοι υποκλίνονταν στα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα.

Η φυγή του από τον Ολυμπιακό συνδυάστηκε με πολύ φορτισμένες στιγμές αφού η σχέση του Τζιοβάνι με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού είναι από τις πιο δυνατές στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Από την Ελλάδα αποχώρησε έχοντας κατακτήσει 5 πρωταθλήματα 1 κύπελλο και αφού πέτυχε 98 γκολ.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης