Ο Αλεξέι Σορόκιν είναι το νέο μέλος, ως αναμενόταν άλλωστε, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, του συμβουλίου της UEFA. Ο Ρώσος παράγοντας, που είναι ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής για το Μουντιάλ του 2018 στη χώρα του, εξελέγη σήμερα στο 13ο έκτακτο συνέδριο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, που διεξάγεται στη Γενεύη. Η Ρωσία ήταν χωρίς εκπροσώπηση στο συμβούλιο της UEFA, μετά την τιμωρία και τον αποκλεισμό από τις διαδικασίες εκλογής του αναπληρωτή πρωθυπουργού της, Βιτάλι Μούτκο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στη Νιόν, που ανάμεσα στα άλλα θα αποφασίσει την επιλογή των πόλεων για τους τελικούς σε UEFA και Champions League το 2019. Επιπλέον, θα επικυρωθούν δύο εκπρόσωποι από την ευρωπαική ένωση συλλόγων (ECA), που θα συμμετάσχουν στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης θα επικυρωθούν νέα μέλη οργάνων της UEFA στον τομέα της δικαιοσύνης και θα τεθούν σε ψηφοφορία οι προτάσεις τροποποίησης του καταστατικού της συνομοσπονδίας. Το επόμενο τακτικό συνέδριο της UEFA θα γίνει στη Μπρατισλάβα, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης