Ήττα-σοκ υπέστη ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έχασαν την Κυριακή με 2-1 σκορ από τους ψυχωμένους Κρητικούς κι έτσι γνώρισαν την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα τους. Το συγκρότημα του Τζενάρο Γκατούζο πήρε το πολύτιμο «τρίποντο» χάρη σε γκολ του Μακρή στις καθυστερήσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 1-1 στο 77′ με το αυτογκόλ του Τριποτσέρη, απαντώντας στο τέρμα που είχε πετύχει στο 21′ ο Μερεμπιασβίλι. Εντούτοις στα… χασομέρια του ματς η «μπαλοθιά» του αρχηγού του ΟΦΗ έθεσε νοκ-άουτ το «τριφύλλι», κι έτσι η νίκη κατέληξε στα χέρια των Ηρακλειωτών.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η σημερινή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη των «μελανόλευκων» στην έδρα του Παναθηναϊκού, με την πρώτη να χρονολογείται στο μακρινό 1987.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε πολύ καλά στημένος στη Λεωφόρο και κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Λόρια, εξουδετερώνοντας σε σημαντικό βαθμό τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων.

Οι «πράσινοι» είχαν μεν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η υπεροχή τους ήταν… φλύαρη, καθώς δεν μπορούσαν να απειλήσουν το συγκρότημα του Γκατούζο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να απειλήσουν στην… κόντρα, σε μία αντεπίθεσή τους ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 21ο λεπτό οι Κρητικοί πάγωσαν τη Λεωφόρο με τον Μερεμπιασβίλι, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας ύστερα από εκπληκτική σέντρα του Στάθη και με ένα γυριστό σουτ ανάγκασε τον Στιλ να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Οι Κρητικοί τρία λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να κάνουν το 2-0, αλλά ο Κουτρουμπής σωτήρια πρόλαβε τον Πετρόπουλο πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ.

Το «τριφύλλι» στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές, ενέτεινε την πίεσή του, με στόχο φυσικά να πετύχει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης, που θα το έβαζε εκ νέου στη διεκδίκηση της νίκης.

Εντούτοις η άμυνα του ΟΦΗ έδειχνε ν’ αντέχει, κι έτσι ο Γιάννης Αναστασίου αναγκάστηκε να ανακατέψει την τράπουλα, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του.

Στο 50′ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ατζαγκούν. Ο Νιγηριανός προτίμησε να κάνει με τη μία το σουτ, ενώ ήταν αφύλαχτος και είχε χρόνο για κοντρόλ, και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Για να φτάσουμε στο 77ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ισοφάριση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο, ο Κουτρουμπής έπιασε κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Τριποτσέρη και κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια.

Στα τελευταία λεπτά οι «πράσινοι έσφιξαν ακόμη περισσότερο τον κλοιό στην άμυνα του ΟΦΗ, ψάχνοντας το νικητήριο γκολ, με τους φιλοξενούμενους ν’ αμύνονται μαζικά για να το αποφύγουν.

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός πάλευε για το γκολ της νίκης, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που σκόραρε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μακρή να εκμεταλλεύεται την τραγική αδράνεια της άμυνας και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ.

Kίτρινες:
Κουτρουμπής – Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Λόρια, Τζορτζ, Μιλιάζες.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίντελφελντ, Νάνο (80′ Μπούι), Λαγός (65′ Ντίνας), Ζέκα Πράνιτς, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (56′ Πέτριτς), Καρέλης.

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Πετρόπουλος (64′ Λαμπρόπουλος), Ράζακ, Φερνάντεθ (86′ Σίσιτς), Μερεμπιασβίλι, Περογαμβράκης (58′ Τζορτζ), Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης