Ο Ολυμπιακός χαρη στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που πραγματοποίησε στο κατάμεστο «Ντε Κάιπ», όπου έπαιξε… διαστημικό -για την εποχή- ποδόσφαιρο, επικράτησε με το ευρύ 3-1 της Φέγενορντ, στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους.

Απέναντι σε μία πιο έτοιμη αγωνιστικά ομάδα (σ.σ.: το ολλανδικό πρωτάθλημα αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα) οι Πειραιώτες για άλλη μια φορά έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο στοιχεία που θέλει ο Πορτογάλος να βλέπει και δουλεύει συνεχώς στις προπονήσεις με κυριότερο την πίεση από ψηλά, «πνίγοντας» έτσι τους γηπεδούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6΄ ο Χάρα, αφού προηγήθηκε σουτ του Ντουρμάζ και δύσκολη απόκρουση του Φέρμεερ, ενώ στο 24΄ ο Πάρντο ολοκλήρωσε ιδανικά μία γρήγορη αντεπίθεση των πρωταθλητών Ελλάδας και διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του,βρίσκοντας διχτυα για δεύτερο συνεχομενο παιχνίδι.

Πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ο τερματοφύλακας της Φέγενορντ αναγκάστηκε να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του για ακόμη μία φορά, καθώς ο Φορτούνης σκόραρε στο 45΄ με εξαιρετική ατομική ενέργεια.

Στο β΄ μέρος οι Πειραιώτες -αναμενόμενα- δεν είχαν τον ίδιο ρυθμό, αλλά το μόνο που κατάφερε η Φέγενορντ ήταν να μειώσει στο 63΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κάουτ στο 62′.

Ολυμπιακός (Σίλβα):
Ρομπέρτο, Σαλίνο (86′ Μαζουακού), Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης (82′ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (89′ Ζντιέλαρ), Πάρντο (77′ λ. τρ. Φουστέρ), Φορτούνης (46′ Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (46′ Ντοσεβί), Χάρα (75′ Πουλίδο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέγενορντ (Φαν Μπρόνκχορστ): Φερμίρ, Κάρσντορπ, Φαν Μπικ (59′ Ντάμερς), Κονγκόλο, Βιλένα, Βεγίνοβιτς, Ελ Αχμαντί, Τούρνστρα (46′ Ίμερς), Μπιλάλ, Κάιτ, Μανού (63′ Καζίμ Ρίτσαρντς).

(Τα τρία γκολ των ερυθρόλευκων στο πρώτο μέρος)

(Το εύστοχο πέναλτι του Κάουτ)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης