Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΑΕΚ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, για την οριστική διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό.

Ο νομικός εκπρόσωπος της «Ένωσης», Χάρης Γρηγορίου ζήτησε να καταπέσει η ποινή της ομάδας (σ.σ.: ήττα με 3-0 σκορ στο ματς με τους Θρακιώτες, αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, δύο από το επόμενο και πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ) και να διεξαχθούν τα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Πανθρακικό, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση o «δικέφαλος» θα μπορούσε να παίξει το τελευταίο του χαρτί για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η ΑΕΚ με δύο γκολ στα τελευταία 10 λεπτά κόντρα στην αδιάφορη ομάδα της Θράκης θα έκανε την ανατροπή του 0-1 και θα κατάφερνε να παραμείνει στη Super League.

Ο Χάρης Γρηγορίου κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της έφεσης υποστήριξε ότι ο Τριτσώνης ήθελε να ρίξει την ΑΕΚ: «Είναι μια ξεκάθαρη υπόθεση. Παρά τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι θα μπορούσε να συνεχίσει το ματς, ο διαιτητής Τριτσώνης αποφάσισε μόνος του να τον διακόψει. 

Κατά παράβαση της υποχρέωσης που είχε να πράξει μια σύσκεψη με τους υπόλοιπους αξιωματούχους του αγώνα. Πέρυσι στο ΠΑΟ – ΟΣΦΠ ο Κάκος έγραψε ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να μην διακόψει το παιχνίδι και για αυτό έκανε τρεις συσκέψεις με τους αντίστοιχους αξιωματούχους εκείνου του ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν ερωτήματα, γιατί δεν ζήτησε γνώμη από την Αστυνομία, το ΟΑΚΑ και δεν συμμερίστηκε την άποψη του παρατηρητή; Γιατί βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο; Να δει τι; Τους εισβολείς που δεν υπάρχουν, αφού έχει εκκενωθεί το γήπεδο; Το αίτημα μας είναι να επαναληφθεί ο αγώνας για τα λεπτά που απέμεναν.

Ως ΠΑΕ ΑΕΚ πιστεύω τα χειρότερα για τις προθέσεις του Τριτσώνη. Δεν μπορώ να βρω μια αληθινή δικαιολογία για την απόφαση του. Μου δίνει την αίσθηση ότι πρόθεση του ήταν να διακόψει οριστικά το ματς και να υποβιβαστεί η ΑΕΚ.

Ο κ. Θωμαΐδης αποκάλυψε στην εκπομπή του ότι ο Τριτσώνης μιλούσε με τον Μπριάκο στο τηλέφωνο πριν αποφασίσει να το διακόψει. Κάτι που δεν διαψεύστηκε από πουθενά από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε. Εμείς ζητάμε την επανάληψη του αγώνα, να συνεχιστεί για τα λεπτά που απέμεναν».

Κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΕΠΟ ο Γρηγορίου ανέφερε: «Η υπόθεση στην Δευτεροβάθμια κρίνεται από την αρχή. Με τα πραγματικά περιστατικά και το ίδιο αποδεικτικό υλικό και ελπίζουμε ότι εδώ θα δικαιωθούμε πραγματικά.

Προστέθηκε το στοιχείο της αποκάλυψης του τηλεφωνήματος του κ.Τριτσώνη με τον κ.Μπριάκο, ο καθένας ας αναλογιστεί την θέση του. Όλοι όσοι μπορούν και παρέχουν μια προστασία στον κ.Τριτσώνη, θα πρέπει τώρα να αναδιπλώσουν την θέση τους για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Δεν είναι αυτή που περιγράφει ο κ.Τριτσώνης στο φύλλο αγώνος.

Η έννοια της ενστάσεως είναι να συνεχιστεί το ματς από το σημείο της διακοπής. Και αυτό προσπαθήσαμε να αποδείξουμε σήμερα. Η πεμπτουσία της Δικαιοσύνης είναι ότι έχεις δικαίωμα σε ένα δεύτερο βαθμό, να μπορείς να αποδεικνύεις και να βελτιώνεις την θέση του και να μπορείς πραγματικά να βρεις το δίκιο σου».

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ να κάνει καταγγελία εις βάρος του Άρη, κατέληξε: «Υπάρχει μία σκέψη για καταγγελία εις βάρος του Άρη, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί».

Η απόφαση για την έφεση που κατέθεσε «Ένωση», αναφορικά με τον αγώνα με τον Πανθρακικό αναμένεται να γίνει γνωστή την Πέμπτη.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης