Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην τέταρτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα το Σάββατο στο «Θ. Βαρδινογιάννης», ωστόσο ο ΟΦΗ με εύστοχο πέναλτι του Εντουάρντο στο 84ο λεπτό… φρέναρε τους «πράσινους», παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), στο μεταξύ τους ματς για την 22η αγωνιστική της Super League.

Το «τριφύλλι» είχε πάρει το προβάδισμα στο πρώτο μέρος με τέρμα του Κλωναρίδη, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχώρησε κι έτσι οι Κρητικοί, έστω και από την… άσπρη βούλα, έφτασαν στην ισοφάριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν… ισόπαλες και στα διαιτητικά λάθη, καθώς η φάση του γκολ των «πράσινων» ξεκίνησε από φάουλ του Μπεργκ στον Ζε στη μεσαία γραμμή, ενώ και στο πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ ο Ροβίθης ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. 

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα πρώτα 45 λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει πιο εύκολα στην επίθεση και να είναι πιο απειλητικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έκλεισαν τους «πράσινους» στα καρέ τους κι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους. Από το λάθος του Σίλντενφελντ, στο 33΄, ο Περογαμβράκης προσπάθησε να πλασάρει τον Καπίνο, αλλά η πίεση που δέχτηκε από τον Κροάτη δεν επέτρεψε στον επιθετικό του ΟΦΗ να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε.

Ακολούθησε το σουτ του Παπάζογλου στο 37΄ που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ μετά από δύο λεπτά (39΄) ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ μετά την υποδειγματική αντεπίθεση που έκανε και το ιδανικό τελείωμα του Κλωναρίδη από την ασίστ του Καρέλη (0-1).

Οι γηπεδούχοι έπεσαν πάνω στο διαιτητή ζητώντας φάουλ του Μπεργκ στο Ζε Εντουάρντο στη μεσαία γραμμή, φάση από την οποία ξεκίνησε η αντεπίθεση των «πρασίνων».

Το ματς «άνοιξε» για τα καλά στο δεύτερο μέρος, με τον ΟΦΗ να πιέζει πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες του οποίου ενώ είχαν τις προϋποθέσεις για να βγουν στην αντεπίθεση έκαναν πολλά λάθη στην πρώτη πάσα και μοιραία δεν κατάφεραν να απειλήσουν ούτε μία φορά.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους, δεν το διαχειρίστηκαν σωστά και τελικά το πλήρωσαν πέντε λεπτά πριν το τέλος, έστω κι αν η φάση από την οποία προήλθε το πέναλτι των γηπεδούχων ξεκίνησε από οφσάιντ του Ροβίθη.

Στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης οι παίκτες του ΟΦΗ έφτασαν δύο φορές πολύ κοντά στην ισοφάριση. Στο 57΄ ο Παπάζογλου είχε την άνεση να κατεβάσει τη μπάλα και να «ζυγίσει» το σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ. Η πιο κλασική ευκαιρία του ματς σημειώθηκε στο 59΄, όταν ο Κουτρουμπής έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα, μετά το σουτ του Κουτσιανικούλη από τη μικρή περιοχή.

Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε η ομάδα του Σα Πίντο στο 70΄, όταν ο Μακρής έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής κι ανάγκασε τον Καπίνο να κάνει σπουδαία απόκρουση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Περογαμβράκη έφυγε άουτ.

Η ανωτερότητα του ΟΦΗ επιβραβεύτηκε στο 85΄. Ο Ροβίθης, που ήταν σε θέση οφσάιντ, έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ρισβάνη, ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδωσε πέναλτι κι απέβαλλε τον κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού (τελευταίος παίκτης). Ο Ζε Εντουάρντο εκτέλεσε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-1).

 ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 1-1

Γκολ: 39′ Κλωναρίδης – 85′ πεν. Ζε Εντουάρντο

Κίτρινες: Αμπέιντ (ΠΑΟ), Λαγός (ΠΑΟ), Μέντες (ΠΑΟ)

Κόκκινες: Ρισβάνης (84′, ΠΑΟ)

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης (83′ Στάθης), Ζόρο, Κουτσιανικούλης (74′ Μπανούσης), Παπάζογλου, Κάλαϊντζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ, Καρέλης (62′ Μπαϊράμι), Αμπέιντ (62′ Μέντες), Νάνο, Σίντενφελντ, Ρισβάνης

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης