«Θετικές» σε χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκαν μετά τον έλεγχο που του έγινε τρεις Κινέζες αρσιβαρίστριες που κατάκτησαν χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο έλεγχος που υποβλήθηκαν μετά από οκτώ χρόνια έδειξε ότι ήταν ντοπαρισμένες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (IWF). Οι συγκεκριμένες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 15 αθλητών που βρέθηκαν «θετικοί» σε μια ποικιλία απαγορευμένων ουσιών, μετά τον επανέλεγχο των δειγμάτων από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με τη χρήση μεθόδων που ήταν πιο προηγμένες από εκείνες που ήταν διαθέσιμες το 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τις, Σιεσία Τσεν, η οποία επικράτησε στην κατηγορία των 48 κιλών, την «χρυσή» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Τσουνγκχόνγκ Λιού (69 κιλά) και την Λέι Κάο (75 κιλά). Η Τσεν σήκωσε 13 κιλά, η Κάο 16 και η Λιού 31 κιλά παραπάνω από τον πλησιέστερο αντίπαλό τους, σε ένα άθλημα όπου συχνά το χρυσό κρίνεται στην διαφορά σωματικού βάρους.

Τον περασμένο Ιούλιο τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό 11 αρσιβαρίστες από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, καθώς βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, ενώ έχει ήδη αφαιρεθεί ένα μετάλλιο, το ασημένιο που κατέκτησε η Τουρκάλα Σιμπέλ Οζκάν στην κατηγορία των 48 κιλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης